Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Opatijske Barufe 5

Image Hosted by ImageShack.us

Danas je u dućanu Nova glazbala održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen muzički festival Opatijske barufe – epizoda 5: prvoklasna banana – opšta tarapana. Konferenciji su nazočili organizator Damir Tomić i Damir Martinović Mrle iz skupine Let 3.
Barufe će se održati 16. i 17. svibnja u Opatiji na Ljetnoj pozornici. Svirka počinje u 16 sati, a traje do 24. nakon čega se nastavlja u zatvorenom prostoru, u klubu Colloseum.

Na festivalu će nastupiti ukupna 22 benda. Headlineri za petak su Kud Idijoti, a za subotu Let 3. Osim njih na Ljetnoj će u petak nastupiti Pasi, One Piece Puzzle, Analena, Mandelbrot Set, Burning Nicola, What the Funk i Muhe bez glave, a u subotu će na Ljetnoj nastupiti Mandril, Viva Glorio, Morso, Cherkezi United, Carmina Puttana, Wind fuckers, Intonic i Fliper.Na afteru u Colloseumu prvi dan nastupit će Psihodelic, My Buddy Moose uz goste, a drugog dana na afteru nastupit će Adam and His Nucelar Rockets i Valungari.

Povodom prvoga nastupa na Ljetnoj pozornici i prvog anastupa u Opatiji nakon deset godina, Mrle, inače i sam Opatijac, održao je samo dio performanca koji će pratiti opatijski nastup. Naime, sljedeći parolu festivala da je Opatija u banani, Mrle i njegov sudrug Doktor su stvorili goluba iz divovskoga penisa koji bi trebao vratiti Opatiji izgubljeni kulturni i društveni život.
Naime, počeci Leta 3 se veže upravo za Opatijski klub 48, a prema riječima Mrleta opatijska scena u kojoj su u to vrijeme djelovali i Termiti je neko vrijeme bila razvijenija od riječke.
Nakon zatvaranja kluba 48, po Riječima Mrleta, u Opatiji je sve zamrlo. Zanimljivo je da su pjesme za prvi album Leta 3 Two dogs fucking nastale upravo na probama u Ičićima.

Organizator festivala Damir Tomić istaknuo je kako se ovim festivalom želi pružiti dobar rock and roll, ali i ukazati na problem sve većega zamiranja Opatije, odnosno njenoga pretvaranja u grad muzej. Time mladi Opatije iskazuju sve veće nezadovoljstvo prema pretvaranju Opatije u tzv. elitni grad, čime se negiraju ljudske potrebe za kulturom i onemogućuje dostojanstven život građana.
Ipak, pozdravlja podršku koju je Grad Opatija dao festivalu.

Karte za festival mogu se kupiti u Dallas shopu, dućanu Nova glazbala, na Ljetnoj pozornici, u caffe baru Morčić u Opatiji i Društvenom domu u Lovranu. Cijena ulaznice za oba dva dana iznosi 75 kuna, a za jedan dan 50 kuna.
Za više informacija posjetite www.op-barufe.com.

My buddy moose



Post je objavljen 08.05.2008. u 13:24 sati.