Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanrakitic

Marketing

Intervju

Fred Rutten, novi trener nogometnog bundesligaša iz Gelsenckirchena, prvi je puta uživo gledao svoju buduću momčad na djelu u gostujućoj pobjedi kod Bochuma (3:0). Ivan Rakitić po običaju je bio ponajbolji pojedinac na terenu, a istaknuo se dvjema asistencijama i pogotkom u trećoj utakmici nakon povratka od ozljede.Vidio je 45-godišnji nizozemski trener, koji do kraja sezone vodi Twente u borbi za Ligu prvaka u Nizozemskoj, jednoga izuzetno raspoloženog Ivana Rakitića, koji je zabio drugi, te asistirao za prvi i treći gol Schalkea.
"Pitanje trenera ne spada na nas igrače. Na nama je da u svakoj utakmici damo sto posto mogućnosti i predstavimo klub najbolje što možemo", izjavio je 20-godišnji hrvatski veznjak.
"U svakom slučaju, gospodin trener je izabrao dobru utakmicu za pogledati", prenosi Rakitićevu izjavu brandenburški dnevnik Lausitzer Rundschau.
O svom iznenađujuće brzom povratku u formu Ivan je kazao:
"Ja sam samo dijelom zaslužan za uspjeh u Bochumu. Ali, naravno da mi je drago što se sve dobro odvija. Treba mi to i za povratak samopouzdanja i za opravdanje povjerenja dvojice trenera. Nakon svake je ozljede vrlo bitno čim prije vratiti se u ritam. Nasreću pa mi je to uspjelo."
Nijemci pišu da je Rakitiću iznimno odgovarao sustav igre koji su postavili privremeni treneri Mulder i Büskens, a u kojem je Hrvat igrao u vrhu dijamantnog raspreda vezne linije, odmah iza napadača Asamoaha i Kuranyija.
"Za ovu su utakmicu treneri u svakom slučaju pogodili sustav. Hoćemo li u subotu protiv Eintrachta igrati isto ili drukčije, odluka je na njima", komentirao je Rakitić taktiku svoje momčadi.
Rakitića je ponovno pohvalio Andreas Möller, sportski direktor kluba i nekadašnja desetka Eintrachta, Juventusa, dortmundske Borussije i Schalkea.
"Ne smijemo zaboraviti da je Ivan još uvijek vrlo mlad i da će trebati vremena da u potpunosti sazrije, iako je za svoje godine već sad iznadprosječno zreo. Svejedno, još se mora tjelesno razviti, postati robusniji. Još uvijek od njega ne smijemo previše očekivati", rekao je Möller dodavši:
"On nije baš klasična desetka. Međutim, može je igrati svog svojih kvaliteta: odlične tehnike udarca, dobre vizije igre, kreativnosti i navika u igri koje ga čine opasnim po gol", završio je Möller svoju misao o hrvatskom veznjaku za brandenburški dnevnik Lausitzer Rundschau.
U razgovoru za Index mladi veznjak se osvrnuo na Bilićev popis reprezentativaca:
"Smatram kako je dobar. Nemam nikakvih zamjerki. Dobra smo momčad i učinit ćemo velike stvari!"
Na pitanje da li ga je iznenadio poziv Anasa Sharbinija u reprezentaciju, Rakitić odgovara: "Nije. To je jedan perspektivan, mlad igrač koji je svojim, dobrim, igrama u HNL-u zaslužio poziv u reprezentaciju. Velika je stvar da tako mladi igrač dobije poziv za nacionalnu vrstu."



Post je objavljen 08.05.2008. u 10:07 sati.