Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenadtv

Marketing

Bleeding Love by Leona Lewis




LONDON - Pjevačica Leona Lewis na putu je da obori rekord najbrže prodavanog debi albuma u Britaniji, priopćeno je iz glazbene prodavnice HMV.

Album 22-godišnje pjevačice "Spirit" do sinoć je prodan u više od 130.000 primjeraka, a taj broj bi do vikenda mogao premašiti 400.000, navodi se u priopćenju.

Leona Lewis time bi nadmašila alternativni bend Arctic Monkeys, koji su u siječnu 2006. u prvih tjedan dana od pojave u dućenima prodali 363.735 primjeraka svog albuma "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not".

"Leonin uspjeh potpuno je nevjerojatan. Osim obaranja rekorda 'Arctica' za najbrže prodavan debi album, Leona već ima izglede da bude na prvom mjestu na božićnim listama, a do kraja godine mogla bi prodati više od milijun albuma", rekao je predstavnik za tisak HMV-a Gennaro Castaldo.

Leona Luis postala je poznata kao prošlogodišnja pobjednica televizijskog natjecanja glazbenih talenata X Factor.

Prošlog vikenda, njena pjesma "Bleeding Love" postala je najprodavaniji singl godine, sa 490.000 prodanih primjeraka.

Prošlog mjeseca, ta brojka oborila je ovogodišnji rekord kao najprodavaniji singl u prvom tjednu od objavljivanja, sa 218.000 prodanih primjeraka.

Njen debi singl "A Moment Like This" oborio je rekord i kada je snimljen sa Interneta 50.000 puta u prvih pola sata od pojave u prosincu prošle godine. U prvih tjedan dana, ta pjesma prodana je u 600.000 primjeraka.


Post je objavljen 07.05.2008. u 21:55 sati.