Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Exclusivno IFAT Messe (Internacionalni Sajam) München 2008

I ako do sada nisam pisao postove ovakvoga tipa mislim da ovo svakako zasluzuje vecu paznju pa sam odlucio da napisem nesta o tome.
U proslom postu sam napomenuo da firma za koju radim prezentira svoje usluge na "15. Internationale Fachmesse für Wasser, Abwasser, Abfall, Recycling" ( 15. Internacionalnom sajmu za vodu, otpadne vode, otpad i reciklazu)
Kao sto i sami vjerovatno znate, najveca briga za buducnost su svakako ENERGIJA , VODA i OTPAD.
Ma koliko mislili da imamo dovoljno pitke vode, nje ce sa godinama biti sve manje i ozbiljne zemlje u svijetu bave se tim problemima unaprijed.
Upravo radi toga ovaj sajam IFAT je i te kako zanimljiv.
Prvi sajam ovakve vrste odrzan je jos davne 1966 godine a organizuje se svake tri godine sa ciljem promicanja novih tehnologija u ovom domenu.
Sajam je prvenstveno otvoren za registrirane strucne posjetioce iz cijeloga svijeta kao sto su Ministarstva, Instituti, poduzetnici i organizacije iz podrucja zastite okolisa, komunalna poduzeca i sl.
Na posljednjem sajmu 2005 godine bilo je preko 2222 izlagaca od kojih je 1572 bilo iz Njemacke ali broj od 650 iz cijeloga svijeta, koji je svake 3 godine u porastu

Sajam se izlaze na povrsini 170 000 metara kvadratnih, a primjera radi samo 1 metar kvadratni za izlaganje kosta oko 140 €
Pojedinacna dnevna ulaznica na sajam je 22 €.
U periodu od 05.05.2008 - 09.05.2008 predvidja se da ce sajam posjetiti preko 70 000 posjetilaca iz cijeloga svijeta.
Na zalost na sajmu nema izlagaca iz Hrvatske ali se nadam da i u nasim krajevima svakako postoje firme i organizacije koje se bave ovim problemima.
PITKA VODA ce u buducnosti biti vrijednija od zlata.!
Vjerujem da ce ovaj post nekima biti dosadan, ali svakako je znacajan u razvoju tehnologija zastite covjekove okolice o kojoj se mora poceti voditi vise racuna.
Lijep pozdrav svima :)

Eto, gdje budem ovih dana pa me nema puno na blogu zubo


































Post je objavljen 07.05.2008. u 18:32 sati.