Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

U Sarajevu počeo seminar o međunarodnoj suradnji i borbi protiv terorizma

Međunarodna i regionalna suradnja u borbi protiv terorizma u središtu je dvodnevnoga seminara koji je danas započeo u Sarajevu u organizaciji Ministarstva obrane BiH i Centra za sigurnosnu suradnju (RACVIAC).

Na seminaru sudjeluju predstavnici ministarstava sigurnosti i obrane, te parlamenata iz BiH, Albanije, Hrvatske, Moldavije, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Turske, Grčke i SAD-a, kao i drugih institucija u BiH koje sudjeluju u aktivnostima borbe protiv terorizma. Međunarodnom terorizmu se niti jedna zemlja pojedinačno ne može uspješno suprotstaviti, rekao je direktor RACVIAC-a Nedžad Hadžimusić, naglašavajući da je upravo zato međunarodna suradnja ključna riječ današnjeg skupa.

Teme seminara su kontraterorizam i kolektivna odgovornost, dimenzije opasnosti od globalnoga terorizma, NATO i UN-ov koncept obrane od terorizma, financiranje, prevencija terorizma i drugi. Predavači su stručnjaci za pitanja sigurnosti iz George Marshal centra iz Njemačke među kojima i John le Beau, East West instituta iz Bruxellesa, UNICRI-a, UNODC-a, NATO-a, te profesori Fakulteta političkih nauka i eksperti za borbu protiv terorizma iz ministarstava sigurnosti i obrane zemalja sudionica seminara.

Post je objavljen 07.05.2008. u 15:42 sati.