Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glamocanin

Marketing

Pravi Twin Piks.

Svašta


Sadašnja većina vijećnika u općinskom vijeću, koja se okupila oko činjenice da izvršna vlast gura grad Glamoč u propast, sama sebi na zahtjev tog istog načelnika protiv kojeg jesu, ISKLUČILA TELEFON.

Najme djelatnik TK centra Glamoč AM koji je i općinski vijećnik, profesionalno poslušao zahtjev još uvijek načelnika, Rade Gvere, da se u kancelariji predsjednika Općinskog vijeća isključi telefon.
Gvero je tako postupio iz osvete za smjenu dosadašnje predsjednice Općinskog vijeća Glamoč Emire Karače, s kojom je bio u sprezi.


sprega
1. par (dvoje) tegleće marve u zaprezi
2. povezanost najmanje dvaju čimbenika u postizanju zajedničkog cilja [~ novca / energije; ~ č/ste literature i umijeća pisanja; tehnike i kapitala; povratna ~]
3. veza i složan rad dvoje ili više ljudi kojim se oglušuju o opće probitke i načela [~ mafije i politike]

(izvor : Anić, Rječnik Hrvatskog jezika)

I sad Fadil Ćirić nama telefon u kancelariji. Dobro je pa bar ima kancelariju i vrata na kancelariji, i bravu na vratima. (Brave su jedno vrijeme, zbog obijanja vrata predsjednika Općinskog vijeća Glamoč bile najprodavanije roba)

Da, Vijeće je usvojilo i godišnji plan rada, imam ga pred sobom pa ko želi može vidjeti šta će to naši vijećnici Glamočaci raditi:

U ovom mjesecu su planirali revidirati upravne odbore Komunalca, Veterinarske stanice, Narodnog univerziteta, Dječjeg vrtića i Radio Glamoča,
Prikupiti izvješća kojekakova uglavnom od općinskih službi (onih kojih nije na poslu)
Planiraju načiniti prijedlog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u općini Glamoč, i uglavnom baviti se ogromnim prostranstvom tog istog kvalitenog zemljišta, te svesti poslovanje s tim zemljištem u zakonite okvire. (Zašto li su Resko i Enver, neko mi reče, protiv Fadila?, a ovog puta o zemlji sve po zakonu!)

Baviće se Vijeće i obnovom i rekonstrukcijama te infrastrukturom u ovome mjesecu.

Tako bar napisaše, a toga se i drže. Barem do sad.

Vaš Pero.

Post je objavljen 07.05.2008. u 14:28 sati.