Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI KLANJCA PROSLAVILI SVOG ZAŠTITNIKA

KLANJEC
Piše: Mladen Mandić
Foto: Mladen Mandić

Prekjučer je u Klanjcu, proslavljajući dan svog zaštitnika Svetog Florijana bio veliki dan i za vatrogasce.

Dežurstva
Uz nazočnost županice Sonje Borovčak te saborske zastupnike Ivana Hanžeka i M. Škvorca u Klanjcu otvorena je vatrogasna dislocirana baza Zagorske javne vatrogasne postrojbe u Zaboku. Za otprilike dva, tri tjedna tako će i Klanjec uz Krapinu, Zabok i Mariju Bistricu imati danonoćna dežurstva od 24 sata profesionalnih vatrogasaca i to po dvojicu njih u svakoj smjeni.

Tako će sada i grad Klanjec te općine Kumrovec, Tuhelj, Kraljevec na Sutli i Zagorska Sela imati na svom području profesionalne vatrogasce što je jako značajno zbog blizine granice i velike količine teretnog prometa koji prolazi preko Međunarodnog graničnog prijelaza Razvor pokraj Kumrovca. U klanječkoj vatrogasnoj dislociranoj bazi bit će zaposleno ukupno deset vatrogasaca.Koristit će otprilike stotinjak četvornih metara prostora nova prostora dobrovoljnih vatrogasaca iz Klanjca na katu njihovih prostora.

Novo vozilo
Uz profesionalne vatrogasce tu će bit i prostori Vatrogasne zajednice Klanjca. Uz vatrogasnu dežuranu, u kojoj će se zaprimati pozivi, sanitarni čvor s tušem, kuhinju i salu za odmor vatrogasaca, izgrađena je u podrumu vatrogasnog doma i nova garaža gdje će biti stacionirano i novo malo navalno vatrogasno vozilo unimag 1450. Vatrogasno vozilo profesionalnih vatrogasaca vrijedno je otprilike 500.000 kuna, kapaciteta je 1500 litara vode te 50 litara pjene, a ima i visokotlačni sklop te aparate za zaštitu dišnih organa.

U klanječkoj dislociranoj bazi bit će zaposleno desetak vatrogasaca.
Ukupno ih je dosad u Zagorskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi zaposleno 47, a uskoro bi se trebala zaposliti još petorica. Novi vatrogasci koji će raditi u Klanjcu su D. Penezić, M. Turčin i I. Malus koji su nam i pozirali ispred svog vatrogasnog vozila. Večernji list

Post je objavljen 06.05.2008. u 15:25 sati.