Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/7darkwhispers7

Marketing

Her first day

Znam da je doslo vise nego prebrzo ali imam likova, tako da cu poceti sa pricom ....tako sam inspirisana ...oni koji mi nisu ostavili opis, molim da mi ostave!


Sledece je jutro proteklo veoma veselo. Onaj odnos, za koji je Tiffany mislila da ce biti prisutan izmedju nje i Lily, nije se javio. Ama, ni pomisao na njega. Lily je odavala utisak da je sretna sto je dobila sestru. Kada su Tiffany i Lily stajale sa Chanell, Starzom, Unom, Aimee i Nic, Lily je samo odjednom pocela mahati plavokosoj curi koja je isla sa plavokosim momkom. U licu su bili jako slicni, te se iz aviona vidjelo da su brat i sestra.
-Ides se pozdraviti sa mutnjakusom Evans?-prenarazeno je povikao brat.
-Ah, Luciuse, ma sta ti znas!-rekla mu je ona i prisla Lily.
-Cao Nessa! Nismo te vidjali ovih dana! Jel neka nova tajna akcija?
-Uh, jos pitas!-kaze ona sa osmijehom-Tko ti je ovo?
-Ah da. Zaboravila sam. To je moja sestra blizanka. Ne pitaj sto se desilo ...-nasmeja se ova-Zove se Tiffany.
-Tiffany Evans.-predstavila se ona i pruzila ruku. Nessa se nasmesila i prihvatila stisak ruke.
-Inace, ovo ti je moj brat Lucius. Ne zelis da ga upoznajes licno, vjeruj mi.-rece ona a Starz, Nell, Una. Aimee i Nic se nasmejase.
-O, Evansova, sta se radi Evansova?-culi su, nesto kasnije u Drustvenoj, poznati glas nekog djecaka. Lily je zakolutala ocima, a Tiffany je pogledala u pravcu odakle se cuo glas. James je isao njima u susret i razbarusio je kosu. Isao je sa Siriusom, i momcima za koje je Tiffany cula da se zovu Peter i Remus.
-Ah, cini se da to uvijek radi.-rece Una.
-Sta radi?-upita Aimee.
-Razbarusi kosu kad je Lily tu.-odgovori umjesto Une Nic.
-Sta je Potteru?-drsko je upitala Lily.
-Dosao sam ti se pozdraviti sa sestrom, i ona je Evansova, zar ne?-upita on, ko fol, iznenadjeno.
-Ah, whatever.-rece ona i nastavi ono sto je pocela da prica sa Aimee.
-Pa, Evansova, sta se radi?
-Nemoj me, molim te, po prezimenu. Samo Tiffy ili Tiffany. Ok?-rece Tiffany.
-Ah ma ok, to je bila fora da zeznem Lily.-rece on i povuce je u stranu. Sirius, Peter i Remus su se veselo prikljucili razgovoru sa curama.
-Aha. Jel se to meni cini, ili si ti zaljubljen u nju?-nadize Tiffy obrvu. Ah, pa bilo bi joj drago da joj sestra hoda sa najboljim frajerom u Gryffindoru.
-Jel se toliko vidi?-nasmeja se on.
-Ona je rekla da si ti 'najveci degen kojeg je ona imala nesrecu upoznati'.
-Ah, a Slinavus nije?-rece James pomalo ljubomorno.
-Tko je Slinavus?
-Snape iz Slytherina.-rece on.
-Nije mi pricala o njemu.
-Ocekivao sam da jeste. Druzi se sa njim redovno.
-Nije. Ja barem nikada nisam ni cula za njega, niti ga vidjela.
-Ah, ma ima vremena. Vidjet ces ga danas na Preobrazdbi. Sto na zalost, sto na srecu, moja i tvoja ekipa idu na iste satove sa Slinavusom. Hajde, odoh malo do jezera, Sirius nesto hoce da obavi, pa se vidimo na satovima.-rece on, pozva ih i oni odose.
-Sta je rekao, sta je rekao?-upita Lily zainteresovano.
-Rekao mi je da je zaljubljen u tebe. Sto?-upita ona. Ocito nije poznavala dobro Lily, da bi skapirala da se i James njoj svidja. Lily je to vjesto skrivala. Nikome to nije priznala.
-Ma nista, pitam. Taj degen me nervira vec godinu dana.-rekla je i drsko pogledala na pravac u kojemu je on nestao. Zajedno sa Siriusom ...on je tako zgodan. Tiffany je pomislila da pita Jamesa da li Sirius ima curu. Ali se sjetila da nimalo ne zeli da bude odbijena po tko zna koji put. Nije u Beuxbattonsu bila popularna. Mislila je da nece biti ni u Hogwartsu. Medjutim, poslije rucka, prije Preobrazdbe, vec su pocele da kruze price kako se ona muva sa Jamesom. "Ah, tricarije ..."pomislila je.
-Inace, draga Tiffy, ti ces sjediti samnom na Preobrazdbi. Imamo tu nesrecu da sjedimo ispred Jamesa.-rece Lily i sjede na svoje mjesto. Da, ispred Jamesa i Siriusa. Njoj to nije bila nesreca. Sirius joj se dopadao, a James joj je odgovarao kao osoba.
-Lily!-povikao netko.
-O, cao Severuse!-povika Lily, nasmijesi se i mahnu mu. On joj je uzvratio osmijeh i seo na svoje mjesto. U zadnju klupu. Ispred njega su sjedili Lucius i neka plavokosa cura, neobicne ljepote. Ispred njih je sjedila jos jedna plavusa sa curom koja je imala otkacenu facu i trsavu, crnu kosu. Licile su.
-Tko je to?-upita Tiffany.
-Slinavus, Tiffany.-rece James.
-James, odvratan si!-rece Lily-Tiffy, to je moj drug iz Slytherina. Severus Snape.
-Lily, i dalje se druzis sa tim tunjavkom?-upita Sirius. Po prvi put, Tiffany mu je cula glas. U tom su joj se momentu leptirici tako razleteli po stomaku, da se zacrvenela.
-Da, Siriuse. Imas nesto protiv?-odgovori mu ona drsko.
-Dobar dan djeco.-u ucionicu je usla zena srednjih godina, sa velikim crnim sesirom na glavi i naocarima. Tada je zamor nestao. Svaki zvuk se zagubio.
-Tko je nova ucenica?-upita ona. Tiffany nije znala da li da se javi, ali je Aimee pokazala prstom na nju.
-Tiffany Evans?-upita ona, dok je dolazila do njene i Liline klupe.
-Da, profesorice.-stidljivo je rekla ona.
-Ja sam profesorica Minerva McGonagal. Glavesina Gryffindora. Ti si upala u moj dom, vjerujem?
-Da, profesorice.
-U redu. Sedi.-rece ona i vrati se do katedre-Danas cemo uciti klasican preobrazaj misa u pehar. Koristi se cin Flipendo. Evo, dat cu vam praktican primjer, a vi cete pratiti.-rece, i izvadi misa, pa zatim i stapic. Misic je bespomocno stajao na stolu, a ucenici su se skoncentrirali. McGonagall je napravila krug od 360 stepeni i uperila ga u misa dok je izgovarala: Flipendo!
Mali misic nije pokusao ni da pobegne. Samo se razvio u lijep, zlatan pehar. Tiffany se odusevila i medju prvima aplaudirala. Madam Maxim nikada nije znala da uradi ovako nesto. Poceo je da joj se svidja Hogwarts.
-Hvala djeco. Hajde sad vi pokusajte. Imate 10 minuta.-rece i podeli miseve. Edini Weasley je malo falilo da umre od straha kad je videla misa.
-Sta ti je Weasleyeva, nece te pojesti!-povikala je Una.
-Hahahahah, i to mi je hrabra Gryffindorica ...-smejala se cura koja je sjedila sa Luciusom. Trsava cura se smejala sa njom.
-Bellatrix! Alexandra! ZAVEZITE ...-zagrmeo je Sirius. Njegov se glas prolomio ucionicom, tako da su svi pogledali u njega.
-Gospodine Black! Kako mozete? 10 poena manje za Gryffindor!-povika prof. McGonagall. Bellatrix i Alexandra su se smejale.Tiffany se zatim skoncentrirala na cin.
-Flipendo ...-rekla je i misic se pretvorio u pehar koji je bio isti kao i McGonagallicin.
-Odlicno, gospodjice Evans. Nisam ocekivala da cete to tako brzo uraditi.-rece-20 poena za Gryffindor.-dovrsi sa osmijehom i nekim olaksanjem.
-Da, da ....Gryffindor always saves the day ...-kenjkala se ironicno Alexandra.-Luciuse, znas kako mi se zove kasica-prasica?
-Kako?
-Tiffany.-rece ona a plava cura koja je sjedila sa njim i Bellatrix se zacerise.
-Aman, manite se vise!-povika Sirius na njih. I ovaj put je imalo efekta. Zacutale su. Tiffany je u tom momentu spremala neku opasnu opasku, ali Sirius je resio umjesto nje stvar.
-Thanks ...-rece ona i pogleda ga.
-Ma nista.-nasmeja se on-Inace, ja sam Sirius Black. Ti si Tiffany, pretpostavljam?-upita on.
-Da. Tiffany Evans.-rece ona.
-Drago mi je.
-Takodje.-rece Tiffany, i tada je zvonilo za kraj sata.

Znam da je sve zbrzano i post dug, ali ....U svakom slucaju, molim puno komentara! zubo

Post je objavljen 06.05.2008. u 16:13 sati.