Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fcbarcelona1899

Marketing

Barca razbila Valenciu, Realu naslov

35. kolo Španjolske lige obilježila je velika pobjeda Katalonaca protiv Valencia 6:0 i Realovo osvajanje titule.

Image Hosted by ImageShack.us

Thierry Henry-zabio je dva gola Valenciji.

Za prvu priliku čekalo se samo 3 minute kada Zambrotta sa 20-ak metara puca malo pored gola. U 4. Messi prima loptu oko centra, dribla 4 igrača i pada u šesnaestercu. Barcelona ima penal, a siguran izvođač je Lionel Messi, Barcelona vodi 1:0, a tek je 5. minuta. Do drugog pogotka nije se dugo čekalo. Lijpu akciju Katalonaca okrunio je dobar gol Xavija u 8. minuti. Barcelona vodi 2:0. U 13. minuti Valencia ima 'prilku', no udarac sa otprilike 35 metara uz malu nesigurnost zaustavlja. Na 3:0 povisuje Henry u 14. minuti na asistenciju Semuela Eto'a. Dodajmo da je kod trećeg gola sumnjivo da li je Eto'o kada je primio loptu bio u zaleđu. U 30. minuti lijepa prilika za Henrya, ali Hildebrand brani. Samo dvije minute poslije u prilici je Messi, ali se malo spetljao u šesnaestercu. Igrala se 36. minuta kada je Eto'o odlično prešao po lijevoj strani no Hildebrand još jednom lijepo brani. U 42. minuti Xavi udara, no udarac je išao ravno u Hildebranda i on to sigurno hvata. Messi u 44. minuti promašuje veliku prilikou glavom.
Na odmor se otišlo rezultom 3:0 za Katalonce.

U 54. minuti lijep udarac Henrya u korner skreće Hildebrand. U 58. minuti udarcem sa jedno 18-19 metara Henry pogađa za 4:0. U 67. minuti Bojan zamjenjuje odličnog Francuza Henrya. Samo 3 minute poslije u 70. minuti Messi puca sa 13 metara no Hildebrand, možda i najbolji pojedinac u Valencijin redovima na utakmici, brani. Joaquin u 71 minuti sa 20-ak metara pokušava ugrozit vrata Valdesa, no golman Barce je bio na mjestu te brani. U 72. minuti na 5:0 povisio je Bojan Krkić. Na asistenciju Gudjohnsena u 80. minuti, Bojan postavlja i konačnih 6:0.
Utakmica Barcelona-Valencia završila je rezultatom 6:0 za Katalonce.

Dodajmo još da je Osasuna ugostila Real kojem je trebala pobjeda da i matematički osigura naslov 3 kola prije kraja. Utakmica je završila rezultatom 2:1 za Real. Strijelcisu bili: Puńal (83’, pen.) za Osasunu te Robben (86’) i Higuaín (88’) za Real.

Villarreal je na svom stadionu pobjedio Getafe 2:0. Jjedini strijelac na utakmici je bio Kahveci (37’, 44’) te tako zadržao prednost od 4 boda nad trećoplasiranom Barcelonom.

7. svibnja, u srijedu odigrat će se El Classico (Real Madrid CF-FC Barcelona) na Santiagu Bernabeu. Prijenosa nažalost neće biti, ali snimku možete pogledati u 23:40 na HRT-u 2.

Evo video sa utakmice Barcelona-Valencia:



Post je objavljen 05.05.2008. u 16:49 sati.