Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dva2srca

Marketing

O ČUDOTVORNOJ MEDALJICI

Čudotvorna medaljica


1. Što je to?


Bila je, po volji Bezgrešne, predstavljena mladoj redovnici Katarini Laboure, u ukazanju 27. studenog 1830, u Parizu (140, rue du Bac): "Daj izraditi medaljicu po ovom modelu, sve osobe koje ju budu nosile primit će velike milosti, milosti će biti tim veće onima koji je budu nosili s povjerenjem".
Na prednjoj strani medaljice Katarina je vidjela: Bezgrešnu u bijelom, koja ispruženih ruku brani svijet, a iz vrhova prstiju joj izlazi jaka svjetlost; a
unaokolo medaljice natpis:
O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.

Photobucket

Sa druge strane medaljice vidjela je: dvanaest zvijezda, u sredini veliko slovo M nad kojim se uzdiže križ; a ispod: srce Isusovo okrunjeno trnovom krunom i srce Marijino, probodeno mačem.

udotvorna medaljica-2.

Nakon što su crkvene vlasti dopustile izradu ovakve medaljice i priznali njezino štovanje, brzo se raširila po svem svijetu i donijela nebrojene milosti onima koji su je nosili s pouzdanjem.
Jedno od najvećih čuda (milosti) je obraćenje Židova Alfonsa Ratisbonnea, 20. siječnja 1842., u Rimu, u crkvi S. Andrea delle Fratte.
Ovo će obraćenje, 75 godina kasnije, mladog maksimilijana Kolbea potaknuti još više u ideji osnivanja udruge Vojske Bezgrešne.
Mramorno poprsje, koje danas stoji u toj crkvi, podsjeća na toga redovnika, koji je 29. travnja htio svoju prvu misu slaviti upravo u ovoj crkvi, na mjestu gdje je i sam Ratisbonne doživio viđenje Bezgrešne.

2. Dogma Bezgrešnog začećaIstina vjere koja je upisana na medaljici:
O Marijo, bez grijeha začeta … anticipirala je definiciju što ju je, u ime Crkve, potvrdio papa Pio IX., 8. prosinca 1854; koju je kasnije sama Bezgrešna potvrdila u Lurdu, 1858., predstavivši se Bernardici: "Ja sam Bezgrešno Začeće". U ovoj istini se mogu prepoznati barem tri privilegija kojima je Bezgrešna bogata: čistoća njezinog začeća, njezino univerzalno posredništvo, njezino dostojanstvo. Tako Marija, s punim pravom ulazi u tajnu Krista i Crkve.

3. Vojska Bezgrešne i Čudotvorna medaljicaU bogatoj povijesti franjevačke tradicije,
Tajna Bezgrešnog Začeća, za Maksimilijana postaje ideal života i apostolata. Uznemiren raznim napadima na Crkvu i Papu, osniva u Rimu 16. listopada 1917 Vojsku Bezgrešne, marijansko-franjevačko-misionarski pokret, otvoren svim kršćanima.
"Sveti Franjo je - piše Kolbe - primjer misionara, čiji primjer potiče na apostolat, usmjeren prema spasenju i svetosti duša" (SK 299).

4. Vrijednost Čudotvorne medaljice
Kao vidljivi znak ljubavi prema Bezgrešnoj i kao znak njezine zaštite:* Nosi Čudotvornu medaljicu* Širi je posvuda* Ponudi je onima koji trpe, bolesnicima, onima koji ne vjeruju* Predstavi je djeci i mladima.Ne budi praznovjeran!
Nemoj stiskati palac ili nositi razne amajlije koje "donose sreću".
Uzmi Čudotvornu medaljicu i vjeruj! Vjeruj u pomoć i zaštitu Anđela čuvara i Bezgrešne Djevice. Moli s pouzdanjem i vjerom molitvu sa medaljice, uz vlastiti dodatak VB i Maksimilijana Kolbea:

O Marijo bez grijeha začeta,moli za nas koji se tebi utječemoi za sve one koji se tebi ne utječu,a naročito za neprijatelje svete Crkvei za sve one koji su tebi preporučeni!O Bezgrešna,Kraljice neba i zemlje,utočište grešnika i Majko naša ljubljena,kojoj je Bog povjerio cijelu raspodjelu svoje milosti,ja, nedostojni grešnik,prostirem se pred tvojim nogama moleći te ponizno da me primiš cijeloga,kao tvoju stvar i vlasništvoi da postupiš onako kako ti želiš sa mnom i sa svim mojim sposobnostima



Post je objavljen 05.05.2008. u 12:30 sati.