Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: ERYKAH BADU


Projekt najavljen kao dva (možda i 3) albuma, započinje albumom New Amerikah part One (4th World War), a njime se Erykah Badu vraća na glazbenu scenu nakon nekoliko godina.
I ovaj album kao i njegovi prethodnici dočekan je hvalospjevima i odličnim kritikama. Oštriju kritiku uputio je tek magazin Rolling Stone, no iako dobro plasirana, ni u kojem slučaju ne umanjuje vrijednost ovog albuma i sav talent kojim nas je i ovog puta počastila jedna od najboljih pjevačica današnjice.
Hip hop, neo-soul, soul, r&b....Zapravo uopće nije bitno u koju ćemo ju ladicu smjestiti, Badu je vjerna samoj sebi od samih početaka. Eksperimentiranjem glazbenim stilovima i tematikom (ovdje nešto više naginje hip hopu, tematika je politički i socijalno angažirana), tu i tamo dobije neka pjesma na emitiranju, poveća malo prodaju albuma, podigne brojke na top ljestvicama, no činjenica je da ni jedna od ovih pjesama nikad neće ući u top 10 Billboarda. Na kraju krajeva, zašto i bi? Tu je cijela plejada izvođača koji nam godišnje ponude bisere pred kojim bi se skoro cijeli taj top 10 trebao pokloniti.
Cijeli album naravno potpisuje Erykah Badu, od suradnika tu su Ahmir Thompson, James Poyser (Mariah Carey "Mine Again"), Madlib, 9th Wonder, Sa-Ra, Georgia Anne Muldrow i Karriem Riggins, a radi se o odličnom ostvarenju koje obiluje izvanrednim trenucima. Spomenut ću tek Telephone, That Hump i Soldier, meni osobno najdraže pjesme s albuma.
Album u prodaji od 26.02.
OCJENA: -5


Post je objavljen 05.05.2008. u 00:28 sati.