Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA ALKOHOLIZMA - KOKTELI!

Vezano uz prethodni post i par dana alkoholizma koji me čekaju, te bogato iskustvo cuganja tijekom prethodnih godina – malena lista koktelčića, mixeva te skrivenih cugerskih trikova kojima možete uz relativno malo novca se pošteno olešiti, naravno sve u skladu sa zakonom. Dakle ako ste mlađi od 18 – ne pijte ovo što slijedi. U krajnju ruku i ne možete kupiti sastojke.
To prepustite starijima od 18.
Zaboravite odmah na one pičkaste preskupe koktele po moru koji nikada nisu napravljeni od pravih sastojaka i koje mješaju bacakajući boce kvazikoktelmajstori (pri tome obavezno nekog pogode u glavu ili poruše nešto sa šanka) – ovo je prava hardboiled cuga za vjenčanja i sprovode te ostale prigode.

LEDENO VINO

…nije u pitanju neka ultraskupa predikatna ledena berba vina, koju kupujete nikada jer boca od 7 deci dođe 120 kuna (iako sam pio navedena vina i predobra su) – u pitanju je alternativna verzija običnog popularnog koktelčića koji se pije po parkićima i lošim birtijama. Slučajno otkriveno tijekom Art&Music festivala kad nije bilo mineralne za jutarnji gemišt.
PRIPREMA – jednostavna da jednostavnija ne može biti. Kupiti litru bijelog vina i pomiješati ga sa ledenim čajem! Rezultat je izuzetno ugodan koktelčić, pogodan za popodnevna cuganja, guštanje uz more te naravno snubljenje privlačne ti osobe suprotnog ili istog spola. Može se i preseravati pa ga servirati ohlađenog u čašama sa nakeljenim agrumom na rubu čaše i slamčicom.
FAKTOR MAMURLUKA – skoro pa nikakav. Ako ga i ima obrnuto je proporcionalan cijeni upotrijebljenog vina.

BAMBUS DOMAĆI

…ozloglašeni koktel, tko se od njega nije napio najvjerojatnije nikada u životu nije cugao. Omiljeno piće mladih i malo starijih alkoholičara, jer kad se ide cugati ako ne znate preference gostiju na alkoorgiji obavezno napravite bambus. Piju ga svi. Iako ga za divno čudo nitko u principu ne voli.
PRIPREMA – litra vina – litra kole. Klasična i nikad prevaziđena kombinacija je Ribar i Coca-cola izvučena iz skladišta sa oznakom božićne akcije «2 + 1». No ipak iz vlastitog iskustva i pokušaja poboljšavanja okusa ovog odvratnog koktela dosada najbolja kombinacija je Vranac ili Ždrijebac ili kakogod se već zove to makedonsko vino koje se prodaje u tetrapaku sa Coctom. Čak se i može progutati.
Za totalne mazohiste – domaće vino, po mogućnosti sumnjivog podrijetla i niske kvalitete miješano sa no-name kolom pravljenoj u lokalnoj punionici sa živopisnim imenom i malenim upozorenjem na etiketi «nije preporučljivo piti više od 2 litre dnevno»
FAKTOR MAMURLUKA – jeziv. U bilo kojoj inačici. Zbog u principu ogavnog okusa prve dvije čaše se piju na eks. ili se pije kad više ničega nema na tulumu. Ujutro (da citiram cijenjenu sucugericu Andjelu) «poželite otkinuti glavu sa ramena samo da prestane bol»

MAZUT

Meni u principu malo mutan koktel. Pio sam ga jednom i ne sjećam se svih sastojaka ali mislim da u njega ide crno vino i Fanta ili bijelo vino i kola. Ali zbog izuzetno jakog utjecaja na moju malenkost (upao sam u more kad sam se sagnuo po upaljač) sumnjam da su lokalne Borgije u njega umješali i malo žeste. Ništa puno, možda dva dcl na litru. Kasnije sam čuo priču da se isti koktel pravi u desetlitrenim količinama na području Lovrana i Moščenićke Drage te da je popularan na tulumima…
FAKTOR MAMURLUKA – Uglavnom sam se nakon pada u more probudio sa nogama u istom, difuznim bolovima po cijelom tijelu i neodoljivom željom da se preobratim na bilo koju vjeru koja strogo brani alkohol a ne podrazumijeva samoubilačke napade na nevjernike. Po prvi put u životu sam mogao zamisliti kako je nasukanom kitu. Ako želite isprobati – samo naprijed!

STRAVARICA

Isto produkt slučajnosti. Naime, u najboljoj namjeri sam na more ponio litru vodke, litru travarice (oriđiđi sa nekom grančicom unutri, fino miriši, ma milina) te karton Guarane (energetsko pićence). Za mlađe votkica sa Guaranom, litra travarice kao poklon. Dok nisam zabunom smješao travaricu sa energetskim pićencem. Uglavnom – pukla je cijela litra na brzinu. Votka je ostala za uspomenu.
PRIPREMA – 0,3 travarice sipati u čašu, nadopuniti do 1 dcl sa Guaranom ili energetskim pićem po izboru. Ako imate – uvaliti kocku leda. Popiti. Ponoviti postupak. Kad se boca travarice isprazni dopola da se više ne zajebavate sa miksanjem samo nadopuniti bocu do vrha drugim sastojkom. Ponoviti postupak. Kad u čašu krenu upadati one grančice iz travarice – pijani ste. Ako ih krenete cuclati – totalno ste pijani.
FAKTOR MAMURLUKA – kao i kod ostalih žestica, jako neugodan. Nije toliko u pitanju glava koliko teška neutaživa žeđ i iziritirana sluznica želuca. No lagani tuš i kavica uz 2 litre vode će izliječiti većinu simptoma. Iako se može desiti da nenadano opadnete pod stol ako pijete kavicu u kafiću. Žeste su malo zajebane dan poslije…

VISKIVOTKA ILI WHYDKA ILI VOLKSWAGEN (VodkaWhyskey)

…ajoj. Sa ovim se koktelom trovao prijatelj iz Đakova. Nepreporučljivo osim u slučajevima da ste na preseratorskom tulumu gdje se poslije ponoći puštaju cajke za lokalne sponzoruše i idiote pa se baš želite uništiti u roku odmah ili ako želite otrovati nedragu vam a već pijanu osobu na foru «e ovo moraš probati!»
PRIPREMA – 0,3 viskija sa 0,3 votke. I naravno kocka leda koju ćete zbog utjecaja koktela hladno pljuckati pod noge gostima te se posvađati sa gazdom kad vas zamoli da to ne činite. Aktivira centre u mozgu koji su zaduženi za debilizam i agresivno ponašanje. Autor koktela je čak i skužio da najbolje idu Southern Comfort i Keglevich votka. Ali ako nema – može i onaj govnasti kanadski nazovi viski u kockastoj boci i domaća votka. Učinak je isti.
FAKTOR MAMURLUKA – ako se ne probudite u bolnici zbog nenadane tučnjave sa svima oko sebe, žesta na kvadrat. Ako se uopće dovučete do tuša, prvu minutu ćete biti suhi jer će te popiti sve što izađe iz tuša, kao Sahara kad jednom u sto godina rokne kiše. Nepreporučljivo ići na kavicu u grad jer bi mogli ne doći do birtije. Naime mogli bi upasti u kanal za oborinske vode ispred kuće i bespomoćno čekati da susjed zove komunalnog redara koji će vas vaditi van. Krš lom katastrofa.

ČMARTINI

Ako može BondJamesBond – što ne bi i vi? ide uz večernje odjelce i špic cipele koje morate obući na neku promociju ili slično. I u kojima se ugodno osjećate otprilike kao svinja u stileto štiklama.
PRIPREMA – isto kao martini ali pošto pijemo samo domaće (i to istaknite nadrkanom barmenu kad mu objasnite što vam se pije) koristiti samo domaće komponente. Domaći gin i domaći vermut. I domaću maslinu. Tražite da vidite omot da nije nedaobog uvezena iz Grčke ili takve neke pripizdine. Ako nema – može i krastavčić. Samo da je domaći. I naravno – obavezno protresen, ne promiješan,
FAKTOR MAMURLUKA – nimalo BondJamesBondovski. Umjesto prelijepe ruske špijunke kraj vas će u krevetu osvanuti isti onaj krastavčić koji ste držali u čaši i neće vam biti jasno kako ste se dovraga uspijeli skinuti a ostaviti proklete cipele na nogama. Ukoliko imate još koktela negdje – dobar je i za namakanje bolnih nogu. Naravno kao pravi tajni agent – cijeli dan će te provesti undercover. Doslovno – pod prekrivačem i bolesni.

PAKLENI BOSTAN

Isključivo ljetni koktel koji već spada u rubno područje gastronomije. Poznat i kao pijana lubenica.
PRIPREMA – od lokalnog lubeničara kupiti lubenicu. Najbolji sastojak je ona duguljasta, jer je jednostavna za transport i ako vam isklizne kotrlja se u jednom smjeru a ne u svim mogućim kao okrugla inačica. Drugi sastojak je litra žeste. Bilo koje. Odrezati vrh lubenice tj. skalpirati je. Sa duljim nožem izrezati srčiku te je naravno sa guštom pojesti, a u nastalu šupljinu sipati litru žeste. Potom lubenicu zapečatiti, ostaviti na suncu cirka sat-dva da se sastojci sljube pa uvaliti u more na hlađenje ili ako imate zamrzivač – uvaliti u njega. Glavno da za večernji tulum bude hladna. I?
Pa odstraniti vrh i naravno čoporativno pojesti nutrinu. Ako ste baš nabrijani – strpajte dvije litre žeste. Učinak je isti – pijani ste.
FAKTOR MAMURLUKA – obrali ste bostan! Nikada više nećete lubenice gledati na isti način…



SMRT U DISKOTECI

Moj patent. Pravim samo u posebnim prigodama i za posebne ljude. Inspiriran sangrijom.
PRIPREMA – kupiti suho voće – grožđice, marelice, brusnice, smokve, ananas, marakuja…bilo što ali glavno da je slatko. Na to nasuti politrenku konjaka mirogojčeka i pustit da se safta na toplom mjestu cijeli dan. Potom na to nasuti litru votke. Uvaliti u hladnjak i pustiti da se sastojci prožmu i ohlade.ako želite – dodati par vanilin šećera čisto radi arome. Iscijediti i suho voće (koje će nakon tretmana alkoholom izgledati kao fini kompotić) prepakovati u posebnu teglicu koju će te naravno ponijeti kao poklon i desert. Bazu za koktel ponijeti u boci i na licu mjesta miješati sa sastojcima po želji i mogućnostima. Najbolje ide razblaženo u omjeru pola litre baze sa litrom bijelog vina i Coctom ali se fino sljubjuje i sa energetskim pićencima, raznim sokićima ili za totalne kamikaze sa još žeste. Suho voće po željama poslužiti gostima i zlurado se hihotati…učinak – moguće napiti 5 – 10 okorjelih alkoholičara. Fino za popiti, slatko i uništavajuće djeluje na centre za ravnotežu i razgovor. Tako da će žrtve padati i nevezano pričati. I super se zabavljati pritom.
FAKTOR MAMURLUKA – neovisno o količini popijenog te kombinacijama sastojaka koji idu na bazu koktela – najgori. Vinski mamurluk kombiniran sa žestica mamurlukom. Glavobolja dehidracija rupe u sjećanju. I slatki okus koji danima ostaje u ustima. Preležati cijeli dan u zamračenoj prostoriji i pominjati rodbinu onome idiotu koji je našao recept na internetu. Autora koktela pri prvom susretu počastiti cugom zbog recepta. Ili ga sterati u rodni kraj.



I na kraju –ako znate još neki zanimljiv recept za uništavanje jetre – slobodno ga iznesite u komentarima…

I sretno. Ako pijete - pijte sa stilom.






Post je objavljen 04.05.2008. u 12:51 sati.