Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marija15ebb

Marketing

HAJDUK 1:1 DINAMO

Hajduk je bio puno bolji u prvom poluvremenu i gol Rukavine u 35. minuti je rezultat konstantnog pritiska koji je stvoren od prve minute utakmice. Hajduk nije igrao bunker nego je napadao, kombinirao i tražio priliku za gol.

Najzapaženiji pojedinac u prvom poluvremenu bio je Florin Cernat koji je prijetio nakon prekida i proigravao svoje suigrače. Hajdukovci su pokušavali ugroziti gol Dinama dalekometnim udarcima, te tako iskoristiti dobro poznatu slabost Georga Kocha.

Bolja igra splitske momčadi rezultat je premoći na sredini terena kojom su potpuno neutralizirali Modrića i Vukojevića. Navijače Hajduka će sigurno razveseliti i dobra igra Rukavine koji je vrlo lijepo zabio gol glavom i imao još nekoliko dobrih prilika.

Dinamo, s druge strane, u prvom poluvremenu nije odigrao praktički ništa. Modri su imali nekoliko udaraca prema Baliću, ali nijedan nije bio dovoljno blizu okviru gola da bi ugrozio Hajdukovog vratara.

Igra se u drugom poluvremenu promijenila i što se utakmica približavala kraju, Dinamo je igrao bolje. Modri su u drugoj polovici utakmice uspjeli parirati bijelima i uspostaviti ravnotežu na terenu. Veliki udarac Hajduku bio je izlazak Cernata u 70. minuti. Rumunj je do tad bio najbolji igrač, a morao je izaći nakon što je dobio udarac u gležanj.

Bijeli će sigurno žaliti za propuštenom prilikom Kalinića koju mu je servirao Rukavina poslije krasnog slaloma kroz Dinamove braniče, dok su gosti su zabili gol iz jedine kvalitetnije odigrane prilike.

Hajdukova je obrana je više puta pokušavala zagrebačke napadače namamiti u zaleđe, a u par navrata su ostavili igrače Dinama nečuvane na šesnaestercu te su djelovali nesigurno. Dinamo je tako iskoristio zbunjenost u obrani domaćina i Etto je zabio gol vrijedan podjele bodova, nakon što je Modrić poslužio Tadića, a Dinamov napadač u padu gurnuo loptu do Brazilca.

Sve u svemu, Dinamo može biti puno zadovoljniji podjelom bodova zahvaljujući kojoj će na kraju sezone imati barem 22 boda prednosti ispred drugoplasirane ekipe, čime je postavljen novi klupski rekord, dok će Hajduk žaliti za propuštenim prilikama i igrom iz prvog poluvremena.


Prvo poluvrijeme:

Prva prilika za Hajduk u drugoj minuti susreta. Kalinić je lijepo proigrao Rukavinu koji spušta loptu za Cernata. Rumunj nije pucao nego je pokušao primiriti loptu i obrana Dinama to izbija.

Minutu nakon toga Ljubičić je snažno pucao no lopta je prošla pored desne vratnice Kocha.

Cernat je nakon je u 7. minuti pokušao pucati izravno iz kornera, nije to loše učinio no Koch je izbio loptu u novi udarac iz kuta.

Domaćin je stvorio gužvu ispred Dinamovih vrata, modra obrana je to izbila, a loptu je dočekao Maloča koji je opalio snažno no neprecizno.

Dojam u prvih deset minuta je da su bijeli puno bolje ušli u utakmicu, Hajduk stvara presing, želi postići gol, a hajdukovci se ne libe pucati iz daleka. Dinamo još nije odigrao pravu akciju.

Dobra akcija Dinama, Etto je probio po desnoj strani i pokušao proigrati svoje napadače no loptu je izbio Maloča.

Hajdukovci pokušavaju izdaleka jer znaju da Koch ima problema s takvim loptama, ovaj put neprecizan je bio Cernat.

Nakon što je Balić uhvatio loptu poslije kornera Dinama brzo je proigrao Rukavinu. Brzonogi napadač je probio po desnoj strani i dao za Kalinića koji je bio u vrlo dobroj poziciji ali najbolji napadač Hajduka nije dobro primio loptu i propala je još jedna izgledna prilika.

U 24. minuti drugi ozbiljniji pokušaj Dinama. Sammir je dobio loptu na rubu šesnaesterca, obrana Hajduka nije izišla u blok pa je Brazilac opalio no lopta je prošla pored Balićeve desne vratnice.

Cernat je pokušao iz slobodnog udarca no Koch je ponovo dobro reagirao.

U 28. minuti Etto je dobio prvi žuti karton na utakmici. Dinamov igrač je nepotrebno startao na Cernata na sredini terena, a sudac Vučemilović je opravdano pokazao žuti karton za grubi start.

Linić je jako dobro proigrao Rukavinu kojeg Buljat nije mogao zaustaviti, ali splitski napadač z vrlo dobre prilike nije bio precizan.

Gol za Hajduk! Nakon odličnog centaršuta Cernata najviši u šesnaestercu Dinama je Rukavina kojega Mikulić nije uspio nadskočiti. Odličan udarac glavom Rukavine ni Koch nije mogao zaustaviti i Hajduk od 35. minute zasluženo vodi.

U sljedećem napadu lopta je došla do Vugrinca koji je pucao snažno ali neprecizno.

Silovit udarac Buljata u 41. minuti iz slobodnog udarca sa 40-ak metar no lopta je prozujala pored vratnice.

Drugo poluvrijeme:

Na poluvremenu je ušao Dino Drpić umjesto Igora Bišćana.

U 50. minuti Cernat je jako dobro opalio sa 30-ak metara no loptu boksa Koch.

U 55. minuti prvi udarac gostiju u okvir Balića, Madžukić je slabo pucao i Balić to lagano hvata.

Stopostotna prilika za Hajduk! Rukavina je izvrsno prošao i podvalio loptu za Kalinića. Napadač Hajduka se našao sam ispred Kocha, potkopao je loptu i pokušao ga je prebaciti no njemački vratar je odbio loptu u korner.

Korner je vrlo dobro izveo Cernat ali Dinamov vratar ponovo siguran.

Dobra prilika za Dinamo, nakon centaršuta Modića, Vugrinec iz dobre prilike loše puca.

U 60. minuti Gabrić je zaradio žuti karton zbog prekršaja.

Vugrinec je pokušao iz slobodnjaka, lopta se od živog zida odbila do Modrića koji je lijevom nogom loše pucao i Balić nije imao potrebu intervenirati.

U 65. minuti igru je napustio Davor Vugrinec, a novi igrač u momčadi Dinama je Josip Tadić.

Jako dobar udarac Mandžukića koji je ostao sam na vrhu šesnaesterca i dobro pucao ali lopta je prošla tik uz vratnicu.

Trener Dinama Zvonimr Soldo u 66. minuti napravio je i treću izmjenu. Ušao je Ivica Vrdoljak, a Sammir će u svlačionicu.

U 68. minuti igra je nakratko prekinuta zbog bakljede Torcide.

Duje Čop je ušao u 70. minuti umjesto Cernata koji je bio najzapaženiji pojedinac na utakmici do sad.

Ritam utakmice je pao u drugom poluvremenu, Hajduk više ne napada onako žestoko kao u prvom, Dinamo je uspio uspostaviti ravnotežu no nema ozbiljniju priliku.

Gol za Dinamo! Modić je dodao za Tadića koji je bio na jedanaest metara. Vratar Balić je malo izašao s vrata no Tadića je blokirala splitska obrana i lopta se odbila do Etta kojem nije bio problem poentirati.

U sljedećem napadu Ljubičić je pucao snažno ali nije pogodio vrata Kocha.

Modrić je u 83. minuti dobro dodao za Madžukića koji je dobro prevario Buljata ali udarac napadača Dinama nije bio precizan.

Linić je izveo korner, lopta je išla na glavu Čopa ali je ju je Kalinić malo dodirnuo i time omeo Čopa.

U 89. minuti, ušao je Tomislav Bušić, a igru je napustio najbolji napadač Hajduka Kalinić koji je kapetansku traku predao Ljubičiću.

Živković je minutu poslije zaradio žuti karton zbog starta na Tadiću.

U istoj minuti požutio je i Madžukić jer je laktom udario Ljubičića.


Hajduk: Balić, Živković, Maloča, Buljat, Ljubičić, Linić, Rubil, Gabrić, Cernat, Rukavina, Kalinić

Dinamo: Koch, Mikulić, Bišćan, Buljat, Čale, Vukojević, Modrić, Etto, Sammir, Mandžukić, Vugrinec

Glavni sudac: Vučemilović (Osijek)

Gledatelja: 8000


index.hr

Post je objavljen 03.05.2008. u 23:58 sati.