Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Slugs (1988)

(r: Juan Piquer Simón)

Image Hosted by ImageShack.us

Slugs je jedan od boljih trashy horrora s animal attack tematikom. I čudi me kako mi je promakao u zlatno doba piratskih VHS-ica...

Ovaj puta se čovječanstvo, odnosno mali gradić u unutrašnjosti, vukojebina, mora suočiti s najezdom mutiranih puževa golaća mesoždera!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Šta je dobro, odnosno toliko loše da je dobro?
Reakcije likova i glazba kao da su direktna posveta monster filmovima 50tih. Gluma je loša, ali upravo onako na pravi način. A scene međusobnog uvjeravanja likova su legendarne i nevjerovatno zabavne. Jedan lik dođe kod drugoga i predloži mu nešto, ovaj mu kaže da je lud. Onda prvi lik kaže da je ozbiljan, mada zna kako ludo zvuči ono što je rekao i da to moraju učiniti jer nema drugog načina, ili će njihov mali gradić biti uništen. Tada drugi lik kaže, ok idemo! Mada se ovaj obrazac ponavlja barem 5 puta u filmu svaki puta je jebeno zabavno!:-)

Image Hosted by ImageShack.us

Tu su i nezaobilazni razuzdani teenageri, pokoja sisa, te par dobrih gore scena.
Zakon mi je scena kada si jedan stari na početku odreže ruku kada ne uspjeva skinuti radnu rukavicu jer je u njoj puž golać!! A tu je i scena kad se gola ženska valja (doslovno!) u stotinama (čini mi se) pravih puževa golaća!

Image Hosted by ImageShack.us

Šta još?
Recimo scena kad glavni lik (health inspektor - avkors!:-) i njegova cura (žena?) krenu da zatraže pomoć gradskog učitelja kemije/biologije (local scientist) ona pri izlasku iz auta skida pulover i nastavlja u potkošulji!
A tu su i solidne scene eksplozija.
Fuck jeah!

Ma nemam baš previše zamjerki, i mislim da će u filmu uživati svi ljubitelji trasha.

Ocjena: 6,5/10 (da sam ga gledao u ekipi štovatelja trasha i pripit vjerovatno bi dobio veću ocjenu...)





Post je objavljen 17.05.2008. u 21:23 sati.