Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glamocanin

Marketing

Uh

Uh.
I opet uh.


Sastali se vijećnici na vijeću.
Koji?
Naši ili vaši?

Nije više bitno, daklem, sastli se vijećnici na Vijeću u zgradi Vijeća na adresi Vijeća u dvorani Vijeća i vijećali:
Glamoč 30.04.2008.
10:00 sati
Trajanje oko pet sati


Prvo su se informirali o Komunalcu, i direktor im kazo sve po redu i kako ide i još pride…
Te da su dužni po' milijona maraka (Komunalac) i da im je teško, crkavaju pumpe nema vode… Baš jedna crkla neki dan, (pumpa mislim, a ne neka baba), te crko rezervoar za vodu, a dok je on (direktor) pričo o crkotinama, ckla i glavna cijev pa sad čitav grad nema vode, a ide Praznik rada 1. maj koji se slavi 1. svibnja, pa niko ne radi, znači opet jedno četri dana bez vode plus dva dana dok skontaju gdje je cejv pukla, plus dok kvar otklone dva dana plus…
Uglavnom direktor sve ispričo i vjećnici primili. Na znanje.

Uh
I opet uh.

Nakon uh godina moram se zahvaliti Emiri Karači koja je tri godine duboko razmišljala, analizirala, i ponovo, i opet kontala, te pretresala i podvrgavala sumnji, svoju odluku da na dnevni red Općinskog vijeća stavi temu Dječjeg vrtića «Leptirići» Glamoč.
Zašto se zahvaljujem Emiri?
Jednostavno, gđica. E. je svojim dubokim i dugotrajnim razmišljanjem napokon postigla i to da više nije predsjednica Općinskog vijeća Glamoč, pa su na sjednice vijećnika napokon (2X) došla i životna pitanja pojedinih institucija ove općine.
Vijećnici su saslušali dali podršku Vrtiću i napokon ozakonili Statut Vrtića.
Jel to uredu?
Itekeko.

Zašto to nisu uradili u protekle tri godine?
Neko im nije dao.

Ko im nije dao?

Uh
I opet uh.

Narodni univerzitet Glamoč?
(Ko kaže da Glamoč nije univerzitetski grad, ima i Narodni univerzitet, al zato nema kulture, ovaj, nema Doma kulture.!)

Daklem gorepomenuta nije uspjela prokontat ni da univerzitet ima potrebe kao što je i davanje suglasnosti na Statut, pa nakon njene smjene sadašnje vijeće usvaja (daje suglasnost) na Statut.

Uh
I još jednom uh.
Daklem vijećnici formirali i komisije za određivanje (promjenu naziva) ulica i institucija čiji su osnivači, a možemo se pohvaliti s njima(vijećnicima) da ima šanse da se napokon usuglasi grb i zastava, odredi Dan općine.

Nekako mi se potkrale dvije stvari:
Oko revizije izvještaja i to onih financijske prirode čini mi se da su tražili i pomoć pravosuđa i to u stilu:
Tužilac na jednoj strani, Gvero na drugoj strani a između i sudija.
(zašto mi kroz misli prolazi i Emir Karača dipl. iur. i izvanredni profesor na mnogim pravnim fakultetima u zemlji, inostranstvu i inozemstvu - radili se o to dvije osobe?, dva pravnika?,- sa svojim vezama u pravosuđu)

Poštujući sve pozitivne propise ove države, Vijeće je analiziralo i odnos gospodina načelnika Rade Gvere spram ovoga grada, spram imovine ovoga grada, i spram obveza prema ovome gradu.
Nezadovoljni Vijećnici gajeći duboki osjećaj da ih izvršna vlast ne poštiva, te da im podmeće zaključavajući im vrata općine, onemogućavajući im ulaz u zgradu općine, doživjevši da im čelo općine (tu ne mislim na nedostatak kose nego na prvu osobu) isključuje telefone u kancelariji predsjednika Općinskog vijeća Glamoč donose odluku o smanjenju plaće načelniku općine.
Sa koeficijenta 16 na koeficijent 9.
(Nisam baš siguran ali plaća se računala po vrijednosti boda koja je bila između 80 i 100 KM. Na to je išao i minuli rad i topli obrok)

Eto to je to od Pere.
Franjo mi otišo. Ovim putem ga pozdravljam…I ja nastavljam
Da, bloga na stranicama Bolg.ba više nema. Na veliku radost nekih, koji su isprozivani i čije su malverzacije otkrivene na tom blogu. No nema veze, arhiva je sačuvana



Post je objavljen 01.05.2008. u 17:53 sati.