Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lanalossy

Marketing

Kakav je osjećaj provesti cijeli svoj život na lancu?

Na ovo pitanje sigurno bi najbolje znao odgovoriti Vučko, novi štićenik azila u Koprivnici.

Vučka je njegov vlasnik, kada je još bio štene, privezao za lanac iza neke šupe u dvorištu i sve te godine Vučko više nije imao prilike osjetiti što znači živjeti bez lanca oko vrata.
Vlasnik čak nije mario niti za to da pas raste pa da lanac treba eventualno otpustiti, nije mu palo napamet niti da pogleda kako izgleda vrat njegova psa.
Psa mu je nakon nekoliko godina ovakvog mučenja doslovno otela sestrična vlasnika koja ga je dovela kod veterinara jer se lanac nakon nekoliko godina mogao izvaditi samo operacijom.

Pa eto, pogledajte kakvi monstrumi mogu biti neki ljudi i što su u stanu učiniti svom "ljubimcu":

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ono što je meni najnevjerojatnije je to da je Vučko i dalje prijateljski raspoložen pas, voli ljude, ali malo se boji pasa koji na njega laju.
U njemu nema niti trunke agresije. Ja sam danas popodne u azilu bila sama i bez ikakvog problema mu očistila ranu hipermanganom, mazila ga i čuvala. Nije radio nikakve probleme, nije niti mrvicu zarežao, bez problema dozvoli da ga se podigne. Nakon svega ovog, još uvijek beskrajno vjeruje ljudima.

Vučko je za sada u azilu, što za njega nikako nije idealno mjesto jer bi mu trebalo puno pažnje usmjerene samo na njega kako bi se skroz opustio.
Ukoliko netko ima vremena, volje i želje da pomogne ovakvom jadnom biću i pruži mu smještaj u dvorištu gdje će sobodno šetati bez lanca i boksa, Vučko će biti zahvalan i odan pas.

Post je objavljen 01.05.2008. u 10:22 sati.