Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OPĆINA NOVI GRAD ZA KUPOVINU IZDVOJILA 294.000 KM

SARAJEVO

Na platou ispred F-Auto SA centra izvršena je svečana primopredaja navalnog vatrogasnog vozila Udruženju vatrogasno društvo „Alipašin Most„ - službi za protupožarnu zaštitu Općine Novi Grad Sarajevo. Općinski načelnik Damir Hadžić uručio je ključeve vatrogasnog vozila tajniku i višem vatrogasnom časniku udruženja vatrogasnog društva Refiku Jahiću. Nakon primopredaje potpisan je ugovor o korištenju vozila te je izvedena smotra i vježba mladeži ispred zgrade UVD “Alipašin Most“.

Općina Novi Grad Sarajevo je u cilju zaštite od požara i drugih elementarnih nepogoda izdvojila sredstva za nabavku najsuvremenijeg vozila od proizvođača Forda za gašenje požara i vodosnadbjevanja sa pripradajućom opremom. Vrijednost ovog projekta je 294.000 KM“, a nabavku vozila izvršio je F-Autocentar SA d.o.o.Sarajevo“, rekao je načelnik Hadžić dodajući da se nada da na prostoru Općine Novi Grad neće biti većeg broja situacija u kojima će vozilo morati biti upotrebljeno.

Naime, navalno vozilo prvo izlazi na intervenciju jer je opremljeno opremom za gašenje svih vrsta požara. Osnovne karakteristike vatrogasnog vozila 3530D pogon 6x4, kapaciteta rezervoara 8.000 litara, pumpa normalnog i visokog tlaka njemačke proizvodnje, top, ljestve, boksevi za opremu, kao i ostala prateća oprema. Posadu u pravilu čini 5 ljudi, voditelj, vozač, navalna i vodna grupa. Vozilo s posljednjim tehnološkim dostignućima na polju zaštite od požara izrađeno je u Turskoj. Uz već postojeću opremu ovo vozilo će se naknadno opremati sa dodatnom potrebnom opremom kao što je CO2, eksploziometar i oprema za spašavanje iz prometnih nezgoda ili druge intervencije. općina Novi Grad Sarajevo


Post je objavljen 01.05.2008. u 08:19 sati.