Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strejt

Marketing

Zene sluzbeno dobile pravo za zadovoljenje

Prijedlog koji je stigao od člana vladajućih socijalista izazvao je komešanje u javnom životu katoličke južnoameričke države. Članica skupštine za izmjenu ustava Maria Soledad Vela, koja usto sjedi i u odboru za zaštitu ustavnih prava, rekla je da su žene u toj zemlji tradicionalno shvaćane kao puki seksualni predmet ili sredstvo reprodukcije.

Vela je također dodala da će ustavom garantirano pravo na spolni užitak omogućiti ženama donošenje slobodnih, odgovornih i informiranih odluka u vezi sa svojim seksualnim životom.

Oporbenjak Leonardo Viteri je, s druge strane, optužio Velu da želi orgazam zajamčiti dekretom, što je, prema njegovim riječima, teško zamislivo. 'Nikada nisam tražila pravo na orgazam, već pravo na užitak', pojasnila je Vela.

Ekvadorski će državljani izgleda uskoro moći sliniti nad svojim ustavom kao što bi to radili nad nekim drugim časopisom zamotanim u plavi najlon. Tko zna, možda bude i par opisnih sličica uz navedene točke ustava, za one koji se teže snalaze u formalnoj pravnoj terminologiji. A da ne govorimo što bi sve 'dopune zakona' mogle podrazumijevati.


Post je objavljen 30.04.2008. u 21:24 sati.