Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

Bozanić komunističkim metodama

Što reći o biskupu koji često proziva komunističku ideologiju pojedinaca, govori o komunističkoj prošlosti kao mračnoj, a u isto se vrijeme želi koristiti metodama poput verbalnog delikta kako bi se obračunao sa svojim političkim protivnikom. Aktualni protivnik je Ivan Fumić koji se sa govornice u Jasenovcu obrušio na Crkvu dovodeći ju u kontekst ustaškog pokreta i zločina koji su se u logoru Jasenovac događali prije dobrih 60 godina. Iako je Fumić mnogima u Hrvatskoj zazvučao pregrubo, ipak je iznio mišljenje koje nije toliko neobično ako dolazi iz usta sudionika partizanskog pokreta, a koji je definitivno Crkvu sagledavao mnogo prozaičnije nego što bi mnogi tadašnji i današnji biskupi voljeli.

"Očekujem da Državno odvjetništvo proradi"

kaže Bozanić, pa osim što zaboravlja jezik tolerancije, gura prste i u sudbenu vlast - za što bi u današnjoj Hrvatskoj bio prozvan svaki političar ili javna osoba. Osim toga, reagiranje državnog odvjetništva radi nečijih riječi, a posebno ako je tematika toliko puta prežvakani Drugi Svjetski rat, u ovoj je korumpiranoj i opljačkanoj državi stvarno nepotrebno, totalno smiješno, da ne kažem isfuranu frazu - deplasirano.

Jedna od stvari koja me raduje kod približavanja Hrvatske EU je to što je dotična zajednica država davno raskrstila sa miješanjem Crkve i države i što likovi poput Bozanića tamo nemaju što tražiti...


Post je objavljen 30.04.2008. u 17:12 sati.