Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrpolitika

Marketing

Sindikalcima proslave slatke

Ne bi bilo korektno da radimo red prosvjeda, red slavlja. Činjenica je da smo sve što smo imali reći, rekli na prosvjedu 12. travnja, izjavio je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, za današnji broj Večernjeg lista (utorak, 29. travnja 2008.), a slične poruke već su se ranije čule od drugih sindikalnih čelnika, uključujući i predsjednicu najborjnijeg sidikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Ana Knežević. Spominjana je pri tomu i financijska strana priče - sindikati su se istrošili za organizaciju prosvjeda pa nemaju novce za organizaciju prvosvibanjske proslave u Maksimiru.
I, ruku na srce, ova, financijska strana priče djeluje nešto uvjerljivije od sindikalnog moraliziranja o redu prosvjeda, redu slavlja. Pogotovo nakon današnje najave da će se (neki) sindikalni čelnici 1. svibnja ipak obratiti građanima s maksimirske pozornice. A troškove središnje proslave 1. svibnja organizirat će zagrebačko Gradsko poglavarstvo.
Sindikalci će se, dakle, obratiti građanima "prvosvibanjskom porukom sa zahtjevima na tragu održanog prosvjeda i najavom novih sindikalnih aktivnosti", dok političarima (pozvani su predsjednici Republike, Vlade i Sabora) mikrofoni neće biti dostupni. Tako je barem tvrdi gradonačelnik Milan Bandić.
Da ne bude zabune, na početku spomenuti Krešimir Sever nije okrenuo mišljenje preko noći, nego je odluku da sindikalci ipak govore u Maksimiru nazvao »neozbiljnom i nedosljednom« ističući kako sindikati ne bi izdali tradiciju 1. svibnja ako bi se držali dogovora od prije nekoliko dana da ove godine neće organizirati prvosvibanjsku povorku i proslavu u Maksimiru.

Post je objavljen 29.04.2008. u 16:55 sati.