Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

Plesna štafeta za Svjetski dan plesa

vrijeme: 29.4.2008., 17 h
mjesto: Zagreb, Trg bana Jelačića
organizator: Mala performerska scena

Na Svjetski dan plesa, u utorak, 29. travnja, u 17 sati, na Trgu bana Jelačića, Mala performerska scena organizira Plesnu štafetu, akciju u javnom prostoru kao simbolično slavlje plesne poruke univerzalnosti.


Umjesto palice, u Plesnoj štafeti Trgom će se nositi ples. Plesači različitih plesnih stilova, profesionalnih iskustava i dobi nosit će energiju plesa kroz ispisivanje javnog prostora kao neformalne pozornice za slavlje plesnoga pokreta. Od suvremenih do klasičnih plesnih formi, od breakdancea do capoeire, od trbušnog plesa do jazza i hip hopa... Svjetski dan plesa dan je kad slavimo razlike unutar onoga što nam je zajedničko.

U ovoj akciji Male performerske scene sudjelovat će više od stotinu plesača, među njima i: Roberta Milevoj, Emil Matešić, Nataša Jurišić, Mirela Mikac, Nikolina Manojlović-Vračar, Sandra Razum, Plesni centar Tala, Megablast, Grupo Amazonas, akrobatski rock'n'roll klub Vega, khatak skupina Adami, udruga Zamisli, Maksimirske mažoretkinje, cheerleadersice Osnovne škole Mladost... Plesači će plesati uz živu glazbenu pratnju Mirele Brezarić, Zorana Šustera, Stanislava Muškinje i Zvonimira Bajevića.

Najstarija nositeljica Plesne štafete ima 81 godinu, najmlađa deset. U ovoj akciji sudjelovat će i dvije trudnice te jedan mladić u invalidskim kolicima, a na uključenje su pozvani i svi drugi građani koji vjeruju da je ples univerzalni jezik i 'ljekovita snaga dostupna svima', kako u ovogodišnjoj međunarodnoj poruci za Svjetski dan plesa kaže Gladys Faith Agulhas.

Akciju Plesne štafete u organizaciji Male performerske scene podržao je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, akcija će se održati u prolazu ispod Nebodera. Mala performerska scena

culture.net

Post je objavljen 29.04.2008. u 16:10 sati.