Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shirov1

Marketing

Kadetska liga,Europsko prvenstvo

Najprije,isprike svima zbog nekoliko dana posta s postovima zbog manjih tehničkih problema.

Inače danas je slobodan dan, A najbolji naši su Stević i Kožul sa 4.5 dok ih je čak šestorica sa 4 i svi su crni sutra! Kožul igra protiv jakog Francuza Fressineta(2656) dok Stević igra sa Smirionom(2630). Zanimljivo je da Zelčića ponovno mazi ždrijeb te dobiva fidemajstora Ter-Sahakyan Samvela(2449)

Ovaj post je prvenstveno o kadetskoj lizi tako da je samo kratko o EP-u.
Preporuča se ovaj link gdje se vide rezultati parovi i bodovi naših igračaCroPlayers

Kadetska liga

U subotu 26.4. igrala se kadetska liga-centar,najjača regija mladih šahistaa u državi.
Ovdje pogledajte rezultate:KADLIGA
Tako je recimo Podsused je dobio Križevce sa 3:1 braća Iveković ponovno su prejaka i uz Koprivnicu su najveći favoriti. Kad smo već kod Koprivnice, tamo se dogodila pomalo navjerojatna stvar.
Prošlogodišnji viceprvaci države(u prilično oslabljenom sastavu) izgubili su od Zagreba sa 3:1! Iako je izostala igra jednog od najvećih aduta Vranara koji redovito postiže sto-postotne rezultate na 3. ploči rezultat je bio manje nego očekivan. Na prve dvije ploče remizirali su Srbiš koji je mlako odgirao otvaranje, Čupić iskorištava priliku i u neizvjesnoj završnici izvlači remi. Na drugoj ploči malo drukčija priča. Greb nakon otvaranja protiv jednog od 3 ponajboljih igrača regije Ostovića stoji dobro žrtvuje u središnjici kvalitetu te dllazi u gotovo dobijenu poziciju. Ipak Ostović se iskusno izvlači, pronalazi neki vječiti šah i partija odlazi u remi. Na zadnje dvije ploče sjedaju "iskusni" ali nepouzdani Orehovec na 4. i "friški" Frčko na 3. Nažalost Frčko gubi protiv višestrukog prvaka Hrvatske Vučića, zapravo ta ploča je jedina očekivano izgubila.Na 4. ploči igra Orehovec protiv pionira Štefanca koji na karju partije ima na satu 1.32 (na početku je imao 1.30)i početnički u nekoliko navrata griješi, u završnici gubi nemoguće i tako Koprivničanci doživljavaju težak udarac.

Iduće kolo igraju protiv Siska a samo ih 4:0 drži u igri za 1. ili 2. mjesto.

Post je objavljen 28.04.2008. u 21:46 sati.