Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marija15ebb

Marketing

RIJEKA 1:1 HAJDUK I SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI

Iako su naši nogometaši imali vodstvo do 91' dopustili su Riječanima, točnije Sharbiniju da 'isčupaju' bod..

- Hajduk je poveo već u 5' i to pogotkom mladog Duje Čopa koji je nakon asistencije Kalinića realizirao za Hajdukovo vodstvo. 1:0.
- Samo dvije minute nakon pogotka u odličnu priliku dolazi Kalinić koji puca s više od 20 metara, nažalost lopta je prošla pored desne vratnice.
- Bivši Hajdukovac, Luka Vučko, mogao je poravnati u 14', kada je udarcem glavom već svladao Balića, ali srećom, Drago Gabrić izbija loptu s gol crte.
- U 23' Sharbini je mogao izjednačiti, ali njegov snažan udarac završava pokraj vratnice.
- Rijeka ima terensku inicijativu. U 38' Sharbini ulazi u Hajdukov kazneni prostor, asistira za Božića, no Andrić je brži i loptu izbija u korner.
- U drugom poluvremenu Kalinić volejom puca s 5 metara nakon ubačaja iz kuta Andrića, nažalost neprecizno.
- Od 76' Hajduk ima i igrača više. Luka Vučko grubo starta na Rukavinu i tako 'zarađuje' svoj drugi žuti karton.
- U zadnje vrijeme ponajbolji Hajdukovac, Srđan Andrić mogao je povećati Hajdukovo vodstvo u 83', no iz 'slobodnjaka' pogađa stativu.
- Rijeka koja je tijekom cijelog susreta imala terensku inicijativu ipak je uspjela doći do poravanja u prvoj minuti sudačke nadoknade. Sharbini je nakon što je prevario dvojicu naših igrača pucao s dvadesetak metara, neuhvatljivo za vratara Balića - 1:1.
- Do kraja utakmice sudac Strahonja pokazuje drugi žuti karton i Čaglju, tako da Hajduk završava utakmicu s dva igrača više.

Usprkos tomu što smo kroz cijelu utakmicu vodili, te sve do same sudačke nadoknade imali sva tri boda u đepu, Riječani su ipak došli do poravnanja i tako izborili najrealniji rezultat u ovom jadranskom derbiju.

Rijeka:
Radman - Budicin (od 73' Tadejević), Vučko, Čagalj, Marčić - Šafarić - Sharbini, Štrok, Božić (od 63' Jakirović) - Đalović, Škoro (od 80' Kreilach).

Hajduk:
Balić - Maloča, Sablić, Živković - Rubil, Linić (od 66' Ljubičić), Andrić, Gabrić - Čop - Rukavina, Kalinić (od 92' Bušić).




26.04. sam bila na susretu mladih u Varazdinu i bilo mi je prekrasno....drago mi je sto sam ipak isla...i nadam se da idem za 2 god. u Zadar....krenuli smo u 7 h, iako do varazdina imamo negdje oko 2-3 h voznje, kako bi mogli otici jos negdje izvan varazdina....najprije smo bili u Trakošćanu gdje smo susreli i mlade sa otoka Hvara....tamo smo se zadrzali oko 30 min a zatim smo isli u Lepoglavu.........sad sigurno mislite sta smo radili u zatvoru....nismo isli u zatvor iako je zupnik htio da idemo vidjet kapelicu u zatvoru i celiju gdje je bio bl. Alojzije Stepinac ali nas je bilo previse.....primaju grupe od 15 osoba a tamo smo bili mi, mladi iz Splita i iz Slavonije(zaboravila sam kako se zove zupa)......vidjeli smo Pavlinski samostan koji je prekrasan(slika ce uskoro)......nakon toga smo se uputili u Varazdin.....bili smo na kavi u nekom hotelu, a kasnije smo isli u razgledavanje grada....bili smo na groblju........a zatim smo isli razgledavat crkve.......crkve su im prekrasne....sve je puno zlatne boje......bili smo i u samostanu sestara Uršulinki.......kad smo stigli na stadion vec je bio skoro cijeli popunjen........bili su Ivana Husar,Meri Cetinic-koje su pjevale,Sanja Dolezal, Meritas,Arapovic,neki svecenik.....slusala sam sve to i nisam mogla vjerovat da nisu pozvali Thompsona......i onda voditeljica pocne nabrajat njegove pjesme.....nisam mogla vjerovat da je ipak tu......doveo je Tihu i cijeli svoj bend.....pjevali su Početak i Neću izdat ja......naravno dobio je najveći pljesak od svih koji su bili tamo......poslije je bila misa......a poslije mise smo ostali jos kojih 30-ak min na stadionu.......pjevali smo i plesali kod oltara....od stadiona do buseva se pjevalo sve i svašta.....Lijepa li si,Srce vatreno,Dalmacija u mom oku....crkvene...kad si sretan........odvojili smo se od ostalih i otisli do prekrasne fontane gdje smo se slikali.....prije odlaska smo otisli u neku slasticarnu na sladoled...tamo sam vidjela da hajduk vodi i bila sam presretna......od slasticarne do parkiralista smo pjevali i mahali mladima koji su odlazili u busevima..........

pozz.....mahwave
kiss....kisskiss


Post je objavljen 27.04.2008. u 09:20 sati.