Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Bats (1999)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Louis Morneau
Scenarist: John Logan
Glume:

Lou Diamond Phillips - Sheriff Emmett Kimsey
Dina Meyer - Dr. Sheila Casper
Bob Gunton - Dr. Alexander McCabe
Leon - Jimmy Sands
Marcia Dangerfield - Mayor Amanda Branson
Juliana Johnson - Emma

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: American Fork, Utah, USA
Žanr: Triler horror
Drugi nazivi filma:
Blood Moon (USA) (original script title)
Trajanje: 91 min
Tagline filma: Where can you hide?
Ocjena na IMDB-u: 3,2 / 10
Moja ocjena: 2 / 5 headbang

Sadržaj filma:

Bats, the result of a government experiment gone wrong, have suddenly become intelligent, vicious, and omnivorous, and are attacking people near Gallup, Texas. Bat specialist Sheila Casper and her assistant Jimmy are brought in but can they stop the bats before the military comes in and, in their ignorance, makes things worse?

Moje mišljenje o filmu:

Mislim da ovaj film nisam trebao niti snimati, a kamoli pogledati. Ovakvu blesavu i nemaštovitu radnju nisam predviđao, jer sam barem to očekivao od ovakvih animal attack filmova. O glumcima ćemo malo kasnije, a što se tiče sadržaja priče John Logan (RKO 281, The Aviator, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) je potpuno zakrečio, iako je ovo napisao prije spomenutih uspješnih filmova. Ima ih on još.

Image Hosted by ImageShack.us


E sad malo o glumcima;
Gl. glumica, Dina Meyer mi je bila vrlo dobra i u nekim situacijama solidna. Detektiv iliti poručnik također nije bio loš, ali se malo previše uživio kao da glumi u ne znam kojem spektaklu, a onaj crnac me iziritirao do zla Boga. Stalno baca neke fore na koje bismo se mi (trebali) smijati, a u ozbiljnim situacijama ne glumi nekog znalca o letećim štakorima nego budalu. Dijalozi su bili katastrofa, jedan lošiji od drugog, puno iritantnog američkog jadnog humora od kojeg se samo oni smiju.

Image Hosted by ImageShack.us


Dobar dio filma ima i veoma zanimljivu muziku prikladan za taj dio filma u kojem se oni barikadiraju od šišmiša, a to je - opera. Pa u PM, kud baš opera u tom trenutku?!?
Jedina, napominjem - jedina dobra stvar filma su veoma dobri efekti i uspješno prikrivanje i izrezivanje nekih dijelova sa šišmišima, koji su solidno napravljeni. To mi je jedino podiglo ocjenu u ovome filmu. Jebiga, još jedan promašaj, preskočite dok možete, ako je prekasno, vjerujem da sa mnom dijelite mišljenje...

Post je objavljen 26.04.2008. u 02:41 sati.