Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Jelo Žužinek, dva takta i malo plavog dima

Mila moja braćo metroseksualci, mili moji Petri Panovi i vi, koji još uvijek altruistički trpite roditelje u njihovim vlastitim stanovima, dragi moji dakle & uglavnom, Jelo Žužinek odlučio je u ovotjednom pripravku okrenuti suknju naopako, i malo se zapitati iz tako nastale perspektive.
Zašto je to tako, kako je uopće i koje mjere mogu dati kakve rezultate.
Stipe će mi oprostiti na kopiranom pristupu, nadam se.

Dakle, mili moji, kaj se ONE bune kad dobiju kaj očeju, tema je ovotjednog osvrta.
Listam tako mislima svog kompića…:

… evo, recimo čovjek kao Ti i ja. Ono, dečko iz kvarta, normalan, ne bu susjedi vrata od lifta baš pred nosom zalupil, ne bu cijanofiksom petljal po bravi susjedovog Jugića. Zna se kak se bu glasal posle pive a kak tokom tekme. I zna se da ne bu crnca napal ak se ovaj fino makne sto metri. Se razme, ne?!
Pokaral bu naš dečko kaj se da i kaj se umjereno ne da. Na đemtido si bude kupil neku pilu, kajjaznam, sedamstopedeset kubika, Akrapovićev auspuh, dvestopetica otraga.
Naravno, kaciga je obavezna, ak niš, onda da polubalavi komadi i one kaj se tak osećaju snime kak se pomalja neobrijana kockasta brada, tirkizne okice iznad markantnih jagodica i dugi, romantični pramen kose kaj padne prek čela kakti slučajno. Ruka šatro nesvjesno prieđe prek nabildane šije tetovirane.
Ono, lik iz kvarta. Naš dečko. Komad. Lik ko ja.

I onda se nađe neka mala pametna. Da ga bu ona zmotala. Da bu ga zdresirala za doma.
Mislim, mi frajeri, hajde, mjerimo debljine auspuha i tak to. Da se zna ko je kaj i ko je di. Ali, kaj rade ONE, pitam ja vas?! Pa nismo mi salvete za skupljat i smotat, jebote!
Naravno da bumo stali u red kad neka mala misli da je neodoljiva i da svi padaju na nju. Naravno da bumo i mi pali na nju na tri minute i da bu mala dobila točno kaj oće. I od mojih kompića, ak treba. Ajde, mala, di si sad, ha…?
Ali ONE??? One bi dresirale. Doma bi nas vodile, kužiš spiku?! Eeej!
Ono, ja sam ti pametna, studirala sam ekonomiju, tata mi je kupil stan, mama mi je dala karticu, ja sam ti ćeće, idem si s frendicama u solarij i na skvoš, buraz mi je u Ameeerici. I sad bum te zmotala i budeš moj jer imam jako posebnu pipicu i bude ti čast za navek. Misli si takva. Za tebe, frajera iz kvarta.
Pa dobro…?!?

I hajde.
Mislim, okejje mala, nisi niš čul od frendova da su je imali u kvartu. I super da ima gajbu, tko se bu po Bundeku više potucal, pa nismo deca. I dobro; mala se pali na Tvoju mrcinu. Kawasakija, mislim. A inače se baš i ne kuži, al to ti odgovara, sam da ne skuži da joj se kuži da ne kuži, kužiš.
Ubedil si ju da si faca i da joj buš zvezde skinul frst ting tumorou. U abštekanoj šori z dečkima pokazal si tko je gazda i poslije ti je sama dala, a ti si bil fin i nisi štel odbit i povredit joj filinge.
... Ona si je ulovila mužjaka, guska jedna…Šaaatroooo….!
I ku'iš, ovoono, Crikva, viksa, zumzum, i sad te zove, guska, e, mo'š mislit, da trudna. Pa kaj, kaj ja s tim imam, e…?
Pa kaj si ti normalna, pi'''datima'''rina, danas ostat trudna, pa iz koje si ti šume došla, je'''ote??? Mislim, kaj, trudna?! Pa nisi zmenom, materti… Kaj, jesi, a?
… Ha gle, mislim. Nisi trebala. Kaj da sad velim. Kužiš.Kaj ti to treba, kužiš? Mislim, mlada si cura, ono, imaš ambicije, kajjaznam. Kaj buš sad s tim?
Molim??? Svi isti? Pa kaj si baš mene ganjala, pi'''tima'''na, ak smo svi isti, ha? Ha? Ha? Svi isti, a? Pa odi onda tati doma cmizdrit ak smo svi isti… Marš, daj, živciraš me, e, ono, fakat…!
Ku'iš, mene našla na foru lovit…


Eto, misli mog kompića.
I sad, mili moji metroseksualci, pitam ja sebe i vas… Zašto je to tako? Zažto pametne mlade curke traže predatore za doma vodit, pa se čude kad na...kopuliraju...?
Kako to da mi, navodne sirovine muške, kadozmasci, nepouzdanci, emotivni amputirci, ne tražimo za ženit fatalne, solarijski polukremirane fukse skupih noktića, nego onak, realnoživeće, dresirabilne mišeke s potencijalom nadogradnje, solidne modele, kaj znaju i shuhat, i odšutit i poslušat. Kužiš. Jer da tražimo predatorice, kojekakve nabrijane jebežlivke prekaljene, znamo da bi si vraga doma doveli. Mami. I da to ne bi dobro završilo.
I dakle, zakaj onda ONE idu kontra, kužiš ti mene? Zakaj love baš frajere, baš ono, kužiš, neukrotivog Branda, Pitta, kajjaznam. Ono, ni jedna ga nije na lajnu stavila, pa buš baš ti. I onda, pukne lajna, pukne gumica, pukne usna, kajjaznam, pa se cvili, svi su isti, rekla je meni mama, ranoliz, ranobal. Ha, mislim.
Je li to naša muška inferiornost, da si lukavije biramo modele za ženit? Jer ak je vjerovat Žuži Jelinek, pametniji nismo, pa dakle mora da se samo bolje štitimo.
Ili, kaj vi mislite…?


PS
Da ne mislite da ja, Jelo, njamke. Nisam ja ko moj kompa. Nemam Kawasakija. Nit sam decu napravil usput. Evo na čem sam ja polagal. Za motor... ali tada je sve bilo malo drugačejše... :

Image Hosted by ImageShack.us

/MZ ES 150. Ak ti feder startera odma nogu ne odvali, prešel si prvi prag.../










Post je objavljen 25.04.2008. u 08:38 sati.