Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

kulturni kružok- 28.4.2008. u 18:30, A126

..............................................................................................................................
KSPUFF je osmislio je projekt 'kulturnih kružoka' u sklopu kojih bi se održavala predavanja čiji je cilj studentima pribliziti aktualne umjetnike i dogadjaje na suvremenoj umjetnickoj sceni.

kroz cikluse od tri, četiri predavanja zajedničkog nazivnika pokušat ćemo što više približiti problematiku koju tematiziramo.
prvi ciklus predavanja bavit ce se socijalno angažiranom umjetnošću, a drugo predavanje će održati
Image Hosted by ImageShack.us

igor grubić
multimedijalni umjetnik koji se bavi performanceom, fotografijom, slikarstvom, videom, socijalnim aktivizmom, produkcijom dokumentarnih filmova (Fade_In), produkcijom animiranih filmova (Kreativni Sindikat), a radio je i kao novinar, fotograf i dizajner.
Grubić je zainteresirao javnost za svoj rad provokativnom akcijom “Crni Peristil” iz 1998., kada je splitski trg pred Dioklecijanovom palačom anonimno premazao crnom bojom. U crno zavijen peristil, prostorna ali i žestoka socijalna intervencija, pokrenuo je burnu polemiku. Materijal je, i dalje bez autora, poslan na 33. zagrebački Salon gdje je osvojio drugu nagradu. Na uručenju priznanja pojavio se kao kontakt osoba do tada nepoznat zagrebački autor Igor Grubić, koji je ubrzo optužen zbog “uništavanja javne imovine”. Bura se u javnosti ponovo podigla, u ime obrane prava na umjetničku provokaciju i kritiku, pa je optužnica povučena.

Zapažena je i Grubićeva multimedijalna manifestacija “Knjiga i društvo - 22 posto”, gdje je okupio još 40 umjetnika protestirajući zbog PDV-a od 22 posto na knjige.
Poznat je i po radovima “Anđeli garavog lica” i “Velvet Uderground”.

Radove je izlagao na skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu: Trafo – Budimpešta, Belef – Beograd, Marronier art center - Seoul, ApexArt - New York, ‘Manifesta 42 – Frankfurt, “33. Zagrebački Salon”, ”25. Salon Mladih” ...
..............................................................................................................................
ps. hvala mateju iz io dizajna i melvinu iz novog vala!!

Post je objavljen 24.04.2008. u 01:18 sati.