Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

U Zagrebu predsjednik Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Peter Milliken

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je Petera Millikena, predsjednika Zastupničkog doma kanadskog parlamenta, koji mu je čestitao na dobivanju pozivnice za članstvo u NATO savezu te istaknuo punu podršku Kanade ulasku Hrvatske u euroatlantske integracije.

Tijekom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo napretkom u razvoju bilateralnih odnosa, uz naglasak na potrebi intenzivnije gospodarske suradnje dviju država.

Dvojica sugovornika razmijenila su mišljenja o stanju u regiji, a osobita pozornost posvećena je i stanju u Afganistanu.

Uz predsjednika Zastupničkog doma kanadskog parlamenta, u izaslanstvu su bili Thomas David Marr, veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, zastupnici Ed Komarnicki, Dave Mackenzie, Robert Vincent, Lui Temelkovski, predstojnik Ureda predsjednika Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Patrick Kennedy i tajnica izaslanstva Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Stephanie Bond.

Peter Milliken je nakon posjeta Predsjedniku Mesiću održao predavanje u Hrvatskoj gospodarskoj komori "Uloga Kanade u NATO-u". Predavanju su prisustvovali predstavnici Organizacije za promicanje sjeverno-atlantskih integracija (OPSA), Atlantskog vijeća Hrvatske (AVH), Transparency International Hrvatske (TIH), brojni studenti Sveučilišta u Zagrebu, ali i ugledni gosti poput veleposlanika SAD-a Roberta Bradtkea.

Milliken je u kratkom predavanju objasnio prednosti NATO-a kao Saveza demokratskih država, i napravio presjek kanadskog djelovanja u NATO-u. Posebno se osvrnuo na sudjelovanje kanadskih vojnika u misiji ISAF, ali je pohvalio i hrvatske vojnike u Afganistanu. Na kraju predavanja istaknuto je kako će Kanadski parlament uskoro podržati ratifikaciju ulaska Hrvatske u NATO.

Post je objavljen 24.04.2008. u 22:51 sati.