Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Sejdiju: NATO i dalje ostaje na Kosovu

Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju rekao je da će NATO i dalje ostati na Kosovu, a da će se sigurnosne snage Kosova formirati po kriterijima NATO-a, objavio je beogradski B92.

Nakon jučerašnjeg sastanka u Prištini s delegacijom Parlamentarne skupštine NATO-a, Sejdiju je rekao da snage NATO-a na Kosovu imaju veliku ulogu.

- Pričali smo o izazovima koji nas očekuju u budućnosti i o namjeri Kosova da postane dio NATO-a u budućnosti. U međuvremenu, i sigurnosne snage Kosova će se graditi po kriterijima NATO-a - rekao je Sejdiju.

U ime delegacije Parlamentarne skupštine NATO-a, predstavnik Velike Britanije Michael Kaplan rekao je da je cilj posjeta Prištini pripremanje izvještaja o stanju na Kosovu.

- KFOR osigurava sigurnosno stanje na Kosovu i, prema onome što smo vidjeli, ocjenjujemo da je učinjen velik posao - rekao je Kaplan.

Izvještaj koji će pripremiti delegacija biti će predstavljen Parlamentarnoj skupštini NATO-a tijekom svibnja. Kaplan je rekao da se očekuje da će izvještaj biti ratificiran na sastanku Skupštine na jesen. Na Kosovu je trenutno oko 16.000 vojnika NATO-a.

Post je objavljen 24.04.2008. u 14:36 sati.