Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Ego trip

Kad može Knjiški moljac, mogu valjda i ja :-)))

Večeras se na HTV-u prikazuje treći nastavak dokumentarno-igranog serijala "Sin noći, brat sna" autorice Vlatke Vorkapić. Serija je inače posvećena raznim aspektima ljudskog poimanja smrti, a večerašnja epizoda govori o ljudskoj težnji ka besmrtnosti. U tom kontekstu našlo se mjesta i za nekoliko mojih rečenica o slučaju vampira Jure Granda iz istarskog sela Kringa. Vidim po raznim medijima da je serija jako lijepo prihvaćena, pa sam baš ponosan što sam joj dao i svoj mali doprinos.

Ovih dana u Istri boravi ekipa bosanskohercegovačke televizije odnosno emisije "Pozitivna geografija". Zanimaju ih razne stvari, među njima i mnoge kojima se osobno bavim, pa ćemo večeras obaviti snimanje, pretpostavljam da ću opet govoriti o vampiru Juri Grandu, pa o Julesu verneu i Pazinskoj jami, možda i o Motovunu i zmajevim brazdama, tko zna...

Sutra inače putujem u Zagreb na Sferakon, to mi je već desetak godina obavezni godišnji ritual, a uz susret i ćakule sa znanim i dragim ljudima bit će i nešto formalnog programa: u subotu u 18:30 sati, u sklopu predstavljanja nove domaće SF produkcije, predstavljam novu istrakonsku zbirku "Dobar ulov", te zbirku SF&F priča Marine Jadrejčić "Tužna madona" (i autorica će biti osobno nazočna). Smatrajte se pozvanima!

Odmah po povratku sa Sferakona, u utorak, 29. travnja, čast mi je biti moderatorom promocije nove zbirke eseja Igora Grbića "U doba vremena", koju je objavio Durieux. Knjiga se predstavlja u 19 sati u Gradskoj knjižnici u Spomen domu.

K tome, od 2. do 4. svibnja u Sečovlju se održava druga slovenska SF&F konvencija Konfuzija, gdje također gostujem s predavanjem o istarskom vampiru Juri Grandu (u petak, 2. svibnja u 21 sat).

Naposljetku, i vrijeme se kod nas napokon proljepšalo!



Post je objavljen 24.04.2008. u 09:44 sati.