Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

KUU “Zvon” putuje na Međunarodni festival folklora

MALA SUBOTICA - Na poziv iz talijanskog grada Agricento na Siciliji KUU “Zvon” iz Male Subotice od 3. do 11. veljače gostuje u tom gradu na 53. Međunarodnom folklornom festivalu gdje će predstavljati Međimurje i Hrvatsku.
Gostovanje na ovom Festivalu izvanredna je prilika za promociju međimurskog i hrvatskog folklora, ali i turističkih i gospodarskih potencijala Međimurja, stoga će KUU-u “Zvon” većinu troškova - troškove smještaja i puta - pokriti TZ Međimurske županije. Međimurske novineIpak, ova je udruga zatražila i potporu općine Mala Subotica.
- Pozivom na ovo gostovanje ukazana nam je velika čast i priznanje. Na Festivalu ćemo izvesti pet koreografija iz različitih krajeva Hrvatske. Planiramo se predstaviti međimurskim plesovima i pjesmama, ali i koreografijama Zagorja, Podravine, Moslavine i Dalmacije. Kako nemamo nošnje svih tih krajeva, moramo ih iznajmiti. To predstavlja velik trošak. Dan najma jednog kompleta nošnje košta 50 kuna, a kako ćemo mi izbivati deset dana i budući da trebamo dvanaest kompleta nošnji za četiri različite koreografije, najam nošnji trošak je od oko 24 tisuće kuna. To je popriličan iznos pa molimo općinu Mala Subotica da nam pomogne oko financiranja najma nošnji - stoji u zamolbi koju je predsjednik KUU-a “Zvon” vlč. Đuro Vukalović uputio Općinskom poglavarstvu Male Subotice. Poglavarstvo je uvažilo obrazloženje i odlučilo pomoći s 5 tisuća kuna.

(D.Mihoci)


Post je objavljen 07.02.2008. u 08:06 sati.