Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marija15ebb

Marketing

HAJDUK DOBIO VARTEKS UZ 2 RUKIJEVA GOLA

Hajduk je pred deset tisuća ljudi na Poljudu pregazio Varaždince 4:0 i plasirao se u finale Kupa ukupnim rezultatom 5:1. Bila je to jedna od najboljih partija splitske momčadi ove sezone dok su Varaždinci bili potpuno bez ideja i prilika.

Prvo poluvrijeme:

Kalinić je kreirao prvu polušansu za domaće u trećoj minuti, ali je zamjenski vratar Varteksa Cvančić hrabro istrčao i izbacio loptu u korner. S desne strane izveo je kapetan Hajduka Andrić, poslao je loptu prema Živkoviću koji skače ali ne uspijeva pogoditi loptu. Gužva je ispred gola Varteksa, pritisak Hajduka potrajao je ali su se gosti uspjeli obraniti.

Prvih deset minuta je prošlo bez nekih većih uzbuđenja, bijeli su imali nekoliko sramežljivih pokušaja no obrana gostiju na čelu s Lučićem lako je izlazila na kraj s Hajdukovim napadačima.

Kalinić je srušen na 20-ak metara od Varteksovog gola, Cernat i Andrić su kraj lopte.

Gol za Hajduk! Cernat je majstorski prebacio živi zid i svladao nemoćnog Cvančića. Znalački udarac Rumunja u 15. minuti doveo je Hajduk u vodstvo.

Brezovec je iz velike daljine snažno pucao no lopta je otišla izvan okvira izvan okvira. Baliću smeta sunce koje je zasjalo na Poljudu nakon što je kiša natopila teren prije utakmice.

U 20. minuti idealan ubačaj Gabrića u šesnaesterac gostiju no nema nikoga od bilih napadača.

Dvije minute poslije Hajduk je propustio izvrsnu priliku za povećanje vodstva. Cernat je dodao dubinsku loptu za Rukavinu, mladi napadač je zaobišao protivničkog vratara, a onda neshvatljivo sa sedam metara promašio prazna vrata.

Gol za Hajduk! Gabrić je dobro centrirao s lijevog boka, Rukavina se najbolje snašao u šesnaestercu i u padu uputio udarac, a lopta se od vratnice odbila u gol. Hajduk u 32. minuti ima veliku prednost.

Cernat je dobro pucao s 25 metara no lopta je prošla pored gola. Varaždinci nisu stvorili veću prijetnju za vrata Balića.

Rubil je u 41. minuti oduzeo loptu Balajiću i krenuo u kontru. Loše je dodao za Kalinića no loptu je prihvatio Cernat. Veznjak Hajduka je pokušao lobati Cvančića no nije pogodio okvir gostiju.

Jedanaesterac za Hajduk! Rukavina je pobjegao iza leđa Balajiću koji je srušio bilog napadača i sudac Svilokos je pokazao na bijelu točku.

Gol za Hajduk! Kalinić je miran s jedanaest metara i to je već 3:0 za Hajduk u posljednjoj minuti poluvremena.

Hajduk je prvu polovicu susreta odigrao jako dobro i praktički osigurao finale Kupa. Varaždinci su se predstavili u jako lošem izdanju, nisu odigrali ozbiljniju akciju.

Drugo poluvrijeme:

Torcida na sjevernoj tribini je razvila transparent na kojem je pisalo: "Nećemo mukte karte, oćemo pobjede."

Gol za Hajduk! Vrlo dobri Gabrić je navukao na sebe nekoliko igrača Varteksa, a onda gurnuo loptu za Rukavinu. Hajdukov napadač je izbjegao zaleđe i desnom nogom matirao Cvančića. Rukavina u 60. mnuti postiže svoj drugi, a Hajdukov četvrti gol na utakmici.

Petnaestak minuta prije kraja utakmice, obje momčadi čekaju kraj. Hajdukovci više ne napadaju kao u prvom dijelu dok Varaždnici čekaju posljednji sučev zvižduk da ih spasi muke.

Rukavina je povukao kontru no onda je dao pogrešnu loptu za Jozinovića koji je ušao umjesto Gabrića.

Ljubičić, koji je ušao umjesto Andrića, je sa 16 metara pucao preko gola Cvančića.

Početni sastavi:

Hajduk: Balić, Živković, Sablić, Maloča, Linić, Andrić, Rubil, Gabrić, Cernat, Rukavina, Kalinić

Varteks: Cvančić, Melnjak, Balajić, Lučić, Šimek, Hrman, Golik, Papa, Brezovec, Smrekar, Vuk

Sudac: Svilokos (Sisak)

Gledatelja: 10 000


index.hr


Post je objavljen 23.04.2008. u 19:26 sati.