Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malcolmfuckit

Marketing

Tea kaže:

Tea kaže:
ovo je simpatično sada meni ispaloali jebenmo želim ići dalje sa svojim emocijama

Tea kaže:
ali to nije moguće

Tea kaže:
želim krenuti dalje od njega

Tea kaže:
i njegove ružne frizure

...

Tea kaže:
jao ja sam tačno dosadna

*****

List kaže:
jou

Tea kaže:
ali ja sam jebeno začjubljena i ovaj viken želim krenuti daljee

List kaže:
začljubljena, tooo

Tea kaže:
žćželim se bariti sa tim likom

List kaže:
i ja

Tea kaže:
anjinim

List kaže:
hihi

List kaže:
ja s ozrenom hiiiiih i kristijanom hiiihiiiiih

Tea kaže:
haha

****** one su LUDE!

Image and video hosting by TinyPic


koji zanimljiv dan. oko mene se slučajno motaju frajeri koji mi se sviđaju, dolaze nepredviđeno, slučajno, joiii. hah. žena needs a man.



La dispute - Yann Tiersen



..i ja ovo sviram : )


MATIJA KORVIN

je bio dobar, pravedan i sposoban vladar. vladao je čvrstom rukom, u drugoj polovici 15.stoljeća. (Boli me dupe - od sjedenja.) Odredio je da svi plemići moraju plaćati porez. Stvorio je plačenićku vojsku pod nazivom "Crne čete". Organizirao je mornaricu na Dunavu.
Nakon pada Bosne (koju je pokorio Mehmet II. Osvajač) uvidio je opasnost od Turaka i odlučio organizirati otpor. Osnovao je dvie banovine, Jajačku i Srebreničku. U Senju je osnovao Senjsku kapetaniju kao obranu od Mlečana (isto ime kapetanija nosi i danas, ali imaju upak malo modernije brodove - znam, ljetujem tamo). Malo je zajebao Frankopane (knezove Krčke) jer im je oduzeo onda Senj, a knezovi su i Krk morali predati Mlečanima. Pa kuda da idu onda?


Četvrtak (prošli):
Dorotea, u ponedjeljak ću te pitati jer ti je ocijena između (3-4).
Super. Samo 24 lekcije. Krava jedna kojoj se čelo sjaji od masnoće, kako mi je dala rok samo do ponedjeljka. To joj se čelo sigurno sjaji od zlobe.
Mislim, nije da ja ne učim povijest. Stvarno učim kada treba i onda dobro naučim i predana sam tome. Ali svejedno mi uvijek da četiri, unatoč tome što znam bolje od onih koji imaju četvorke. I onda mi ubije ambiciju.
Ja sam osuđena na nepravedne četvorke. I ubojstvo ambicije.


E, da. Nakon smrti Korvina na vlast dolaze Jagelovići. Tj. Vladislav Jagelović. Nisam bašziher, ali mislim da je profa napomenula kako su oni bili Estonci. Anyway, plemići su se zasitili plaćanja poreza od Korvina pa su prisilili sirotog Vladisava Jagelovića (pa šta će jedan Estonac tu?) da ukine Korvinove reforme. Ah. Tu situaciju koriste Mlečani, vječiti lovci na dalmatinsku obalu, koji na pljačkaškom pohodu na Hrvatsku kojeg predvori Paša Jakup (joi, al mu je ime talijansko, onako - klasika, ne?) nailaze na hrvatsku vojsku i eto ti bitke na Krbavskom polju. Mlečani vs. Hrvati.
I opet neka nova biiitkaaaa... 1493. fajt kod Udbine . pitaj Boga gdje je to. turci protiv Hrvata (nije prvi put). Hrvati predvodi glasoviti ban Derenčin i Frankopani. Nažalost, naši su opet spušili (jedina stvaru kojoj nismo tako jadni kao narod su sportski internacionalni događaji). Derenčin je odveden u Carigrad i mislim da je kod ove lekcije profesorica napomenula da su mu svaki dan na pladnju donosili glavu njegovog sina. Jadan. Naravno, ta je bitka bila groooozna, poginuo je cvijet hrvatskog plemstva i započeo je 100-godišnji rat s Turcima. Ofkors.

Post je objavljen 23.04.2008. u 18:56 sati.