Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribolovrama

Marketing

OPERATIVNI PLAN ZAŠITE RIBLJEG FONDA

SPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO „RAMA“
Ul. Kralja Tomislava bb., 88440 Prozor/Rama , tel; 036/770-552
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Broj; 26/08
Dana; 14.04.2008. godine


PREDMET: Izvod iz operativnog plana zaštite ribljeg fonda.

Na proširenoj SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA S.R.D. „RAMA“, ribočuvarske službe i ribočuvara-članova po ovlaštenu održanoj dana 11.04.2008 .izrađen je operativni plan pojačane zaštite ribljeg fonda u kome je predviđeno:

- Da će biti pojačana zaštita ribljeg fonda na svim vodama društva, Ramsko jezero, rijeka Rama i Jablaničko jezero preko dva stalna ribočuvara, 7 ribočuvara-članova po ovlaštenju i više redovni članova društva.
- Organizirati grupnu zaštitu ribljeg fonda ribočuvarske službe i ribočuvara- članova po ovlaštenju i drugi članova.
- Redovno praviti zajedničke akcije obilaska voda u dvije grupe i baram jednom mjesečno ribčuvarska služba i ribočuvari-članovi po ovlaštenju zajednički i uz asistenciju policije obilaziti vode i ribolovce.
- Napraviti zajedničku akciju zaštite ribljeg fonda na Jablaničkom jezeru sa ribočuvarima iz SRD „GLAVATICA“ iz Jablanice uz asistenciju policije.
- Redovno praviti zajedničku akciju zaštite ribljeg fonda sa čamcima na Ramskom jezeru i pratiti rad i ribarenje ribolovaca a pogotovo noći.
- Za sve ribolovce koji budu zatečeni bez ribolovne dozvole i vršili ribolov zabranjenim sredstvima i mamcima, ulov ribe ne dozvoljene veličine obvezno podnijeti prekršajnu prijavu sudu za prekršaje i inzistirati na što većoj novčanoj kazni i plaćanje štete nad ribljim fondom po važećem odštetnom cjeniku.
- Ribočuvari- članovi po ovlaštenu imaju sve ovlasti kao i ribočuvarska služba i da su obvezni u svom radu i pri ribarenju pratiti rad ribolovaca te za prekršitelje podnositi prijave sudu.
- U slučaju ne suglasica u radu ribočuvarske službe i ribočuvara –članova po ovlaštenu zatražiti telefonski asistenciju policije koji su obvezni pružiti asistenciju i podpomoć rad zaštite ribljeg fonda.
- Uputiti zahtjev policiji za stalnu asistenciju i praćenje rada ribolovaca kroz svoje redovne ophodnje i patrole.
- Zatražiti pomoć zašite ribljeg fonda od nadležne Županijske poljoprivredne inspekcije i Sportsko ribolovnog Saveza F BiH.
- Podnositi prijave sudu za sve zatečene ribolovce bez davanja roka za vađenje ribolovne dozvole.
- Da su ribočuvari obvezni podnositi izvešće o radu i stanja na terenu predsjedniku i predsjedništvu društva radi praćena rada i poduzomanja novi mjera u zaštiti ribljeg fonda.


Dostavljeno:
- Ribočuvarskoj službi
- Ribočuvari-članovi po ovlaštenju
- Radio Postaja RAMA
- Policijaska stanica Prozoz/Rama
- Dosje

PREDSJEDNIK
Stipo Čuljak , dipl. ing.


Post je objavljen 23.04.2008. u 09:29 sati.