Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Smeće naše svagdašnje - Dan planete Zemlje!

Pošto je danas Dan planete Zemlje, vrijeme je da i ja malo u tome sudjelujem. Potaknule su me priče na tv-u o odlaganju smeća.

Naravno, kako su lijepo spomenuli - "pobožno" skupljam plastične i staklene flaše koje vraćam u dućan, kako bi mi vratili novce koje su mi već tak i tak uzeli.

Živcira me ponašanje prodavačica koje kolutajući očima uzimaju te moje flaše, koje JA moram pred njima prebrojati, koje JA pred njima moram razvrstati i kojima JA moram skinuti čepove. Ma fak!

Zato volim jedan od dućana koji ima stroj koji lijepo sam uzima bez prigovora i kolutanja te moje flaše. Lijepo mi da listić koji poslije unovčim ili prebijem dug u dijelu špeceraja i to je to!

Na poslu odvajamo papir u neke papirnate kontejnere, koje je jedno vrijeme naša čistačica praznila u obični kontejner. nut No, kad smo otkrili, "lijepo" smo joj objasnili da te papire odnosi u kontejner za papir, kojeg isto tako imamo. Ipak smo mi seosko eko-osvješteno poduzeće!

Moram priznati da sam malo lijena oko istog kod kuće. Nije da mi se da nositi dotični papir na drugi kraj našeg sela, pogotovo što ti kontejneri izgledaju totalno napušteni, polomljeni i nahereni...

Baterije? Hmm... Skupljam ja to tu i tamo, pa onda ispadne da ne znam što ću s njima. Nigdje u blizini mjesto za odlaganje istog. Ako ga čovjek i nađe, obično su to mjesta koja - imam osjećaj - totalno napuštena od onih što su ih postavili i ne izgledaju kao kontejneri koji se redovito prazne.

E da, još i nešto o vrečicama. Naravno da bih rado uzela papirnate vrečice, pa makar i platila koju kunu više (a i ove plastične su definitivno preskupe, nabavna cijena jedne vrečice je oko 10 lipa, a prodaju se po 1 kunu!) u našim super-maksi-hipo dućanima. Ne računam one (besplatne) papirnate vrečice iz skupih fensi dućana koje se dobiju kad potrošiš dobrih stotinjak i više ojra...

I za kraj, razmislite stanovnici Metropole - život Hrvatske ne počinje niti završava na Jelačić placu oliti trgu. I mi bi rado sudjelovali u čuvanju okoliša, samo da nam se to dozvoli!

Post je objavljen 22.04.2008. u 19:13 sati.