Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/beautyisnotforever

Marketing

Trough the moonson...

Post je nesto duzi. Nadam se da cete me ispostovati i procitati ga do kraja.

,,Samo miruj. Mi smo u osam navecer sutra dana tamo. Imamo novca i sve to,i ako budes zeljela vodimo te na ponistenje. Samo budi mirna."
Tako je glasilo je Harrijevo pismo. Lucindu je to izuzetno smirilo.
Od one svadje sa Dracom, nije zeljela ni rijec progovoriti sa njim. Nije mu bilo lako, no nije se nesto mnogo trudio privuci njenu paznju.
-Nije briga. Definitivno ga nije briga. Necu roditi.-raspravljala se Lucinda sa Matildom u svojoj sobi po tko zna koji put. A Matilda je dosla samo da je pozove na rucak.
-Ali Lucinda...
-NECU!!!! Hocu normalan, tinejdzerski zivot! Koliko je god moguc u ovakvoj situaciji! Necu roditi, nije me ni briga...-pocele su je oblivati suze.
-Smiri se, Lucinda. Shvacas li da nama nema normalnog zivota?
-A samo hocu da zavrsim Hogwarts i da se bavim spisateljstvom...-plakala je-nista drugo necu. A ovo me dijete nece sprijeciti. Ono mora umreti.
-Shvacas li...i to dijete ima zivot!-Matilda je osamari rijecima. Pa gle, stvarno...nije se toga sjetila.
-Znam...ali...
-Nema ali!
-NECU RODITI!-prodera se Lucinda i istera je iz sobe. Nije dozvoljavala da joj itko pridje u proteklih deset dana. Mrzela je sebe i ono sto bi trebao biti plod njene i Dracove ljubavi:
-Ljubavi...ma daj!-prokomentarisala je i izasla na rucak. Videla je kako se razni ljudi pozdravljaju u dvorani za jelo. Nije skidala pogled sa odvratnog, visokog covjeka koji je bio samo blijeda ali popularna senka onog sto je nekada bilo momak-Toma Riddlea...
-Oh, dobro vece, Lorrin.-pozdravio ju je dok je sisao. Njoj je samo na pameti bilo kako da javi drustvu da je spasavaju kako znaju i umeju.
-Dobro vece. I nisam Lorrin.-rekla je i sela.
-Ne protivureci mu!-sapnula joj je Matilda a Draco ju je samo pogledao. U miru su jeli par minuta. Voldemort je odlucio malo podbadati i zafrkavati Lucindu:
-Pa draga Lorrin...koliko si vec trudna?
-4 nedelje.-prosiktala je.
-Hoces li roditi? Mislim,to dijete bi bilo mnogo korisno za nasu zajednicu...nasljednik...plod Malfoyevih i Lockhartovih...dviju porodica koje ja mnogo cijenim i uvazavam...
-Ne.-kratko je odgovorila Lucinda ispijajuci sok.
-I dalje te drzi taj trip?-upita je Draco bijesno.
-Da, Draco. I nije trip vec ...
-Kako mozes...odvratna si! Da uzimas nekome zivot...-siktao je.
-Da, utesim se sve kada te vidim! Ti si mi nasao govoriti o ubojstvu...
-Ja...ja...-nije znao sta da kaze-ali to dijete...
-Je samo jos jedna greska u nizu!-dovrsila je Lucinda. Tada je Draco uhvati za misicu i povuce sa stola. Kada su se nasli u pomracini on ju je upitao:
-Znaci...ti mislis da je nasa veza greska, zar ne?
-Ne. To nikada necu misliti! Ali to dijete...
-Pa ako mislis da je dijete greska to mu dodje na isto...
-Ne ucenjuj me! Ne ucenjuj me! To nije isto...roditi dijete...ne mogu! Ne zelim! Zelim da odem odavde...ne zelim biti Smrtonosa...hocu sledecu godinu na Hogwartsu, bez obzira na sve! Mrzim sve sto mi se desava...-govorila je.
-Razumijem. Ali zakaj si dolazila onda ovdje?
-Zbog tebe!
On se trze i shvati da je samo bezveze napada.
-Ali...sada je kasno, Lus!
-Draco...NIKADA nije kasno...
-Dobro ako ti tako mislis.-rekao je i posao da ode iz ostave u koju su se zavukli da razgovaraju. No,Lucinda ga povuce za ruku i vrati.
-Vjeruj Draco...dijete je jedina greska...mislis li da cemo oboje uspeti da zavrsimo zadnje dvije godine? Mislis li da cemo moci ista da radimo osim da povijamo djetetu pelene?-izgovorila je tiho-Da li si ti uopste spreman da budes otac? Covjece, premladi smo...
-Spreman sam biti i raditi sta god treba, samo da sam uz tebe...-rekao je i zagrlio.
-Ko zna sta bi se desilo...ti ces se mozda i zaljubiti nanovo...mozda cu i ja...dijete ce nam samo biti obaveza. Necemo ga voljeti...-rekla je stisnuta u njegovom zagrljaju.
-Ja...ja...ja se necu zaljubiti...-govorio je on
-Ma kako god,ali ja ovo dijete ne zelim,Draco!-rasplakala se
-U redu. Resit cemo ga se kako znamo i umijemo.-rekao je i to je Lucindu znatno umirilo.
* * *
Lucinda je preplaseno sjedila dok su se oni dogovarali gdje ce se ona prekrstiti u Smrtonosu. Drustvo je pripremalo napad ali se Lus opet bojala da ce zakasniti.
-Lucinda...-dosao je Draco u sobu.
-Molim?-nasmija mu se ona blago.
-Ja znam da ti ovo ne zelis.
-Pa i ne grijesis puno.-rekla je iskreno.
-Zelio sam ti pomoci ali...
-Da..
-Sidji se odmah dolje. Zovu te.-rekao je.
-Zasto me zovu?
-Pa...znas vec.
-Draco...ja to ne zelim! Ne zelim!-pocinjala je histerisati i udarati ga sve jace i jace. Deranje su culi i ostali te su uletjeli ne bi li pomogli Dracu da se odbrani od sopstvene cure...u sledecem su je momentu drzali za ruke i nosili niz stepenice a ona je poput ludace vristala:
-MRZIM VAS! NECU DA BUDEM SMRTONOSA! NECU DA RODIM DIJETE! MRZIM OVAJ ZIVOT! UBIJTE ME! AAAAAA!!! UNISTILI STE MI ZIVOT!! AAAAA!!!!!!
Nesnosno se derala da su je na kraju ispustili na stepenice i ona se nasla dolje, u polu-svesnom stanju. Draco je momentalno strcao na stepenice i bukvalno mu je malo falilo da zaplace:
-Lucinda,jesi li dobro? Lucy...-govorio je dok je ona samo kolutala ocima nesvesno. Drzao ju je u narucju i odveo do sofe u dnevnoj sobi-VI NISTE NORMALNI! MOGLI STE JE UBITI!-derao se u sledecem momentu.
-Takav uzrod i ne zasluzuje zivjeti!-govorio je Voldemort i stao iznad sofe. Upravo je uzeo stapic i hteo da baci cin koja bi stavila tacku na njezin zivot...
-Ne...nemojte... Gospodaru molim vas...postedite je...nije pri svijesti...nije pri svijesti...-molila je Allison.
-Zasto se boris za dijete komu nije sudjeno zivjeti? Boris se za ono dijete koje si sa gadjenjem prije vise od 15 godina drzala u narucju i govorila da ga nikada neces voljeti? Boris se za dijete koje...koje si mrzela,Allison.-nezno ali ironicno je govorio Voldy.
-Nemojte tako govoriti! Nije istina...moju sam djecu voljela svim srcem...samo sto nisam mogla iskazivati ljubav jednako...-poce Allison ali je prekide:
-EXPELIARMUS!-culi su se glasovi i sa svih strana su popucali prozori a Harry,Nessa,Luna,Neville,Channel,BB,Starz(im se prikljucio),Leah,Ron,Sihaja,Hermione i Nic upadose i svak se zakacio sa Smrtonosama.
-Glupa djeco! Sta vam je trebalo da dolazite! Venessa Malfoy! Momentalno da prekines to sto si pocela...VENESSA!!!!-derao se Lucius Malfoy.
-SIHAJA? STA RADIS OVDJE?! KAKO SE USUDJUJES...-derao se Voldemort na svoju kcer.
-LUCINDA!-povikala je BB i pritrcala svojoj drugarici koja je lezala na sofi polusvesna.
-Bell..Bea?-sa mukom je izgovorila.
-BB je! Dosli smo te spasiti! Prezivet ces!-drzala ju je za ruku i govorila ono u sta Lucinda nije vjerovala. Srusio joj se svijet, zivot...A bolovi su bili nesnosni. Nije znala sto joj je. Tek, odjednom, prestali su i ona je postala svesna da je ziva. Odmah je ustala i dohvatila se za svoj stapic ali je cula Dracov glas:
-CRUCIO!-cin ju je pogodila u ledja i ona se srusila na pod uz bolove jace nego ikada. Pocinjala je vristati. Vristala je jako. Prejako. Nije znala sto joj je. Bolovi nisu prestajali.
-Harry! Vodimo je! Harry moramo je voditi! Harry,pobogu,moremo je odvesti! Harry...-govorila je panicno Nessa dok ju je drzala za ruku. Harry je napokon dao znak i oni su se svi premjestili u kucu Weasleyevih. Tamo su je nosili do Ginninog kreveta. Bolovi su postajali tek nesto slabiji,ali su i dalje trajali.
-Leah,pomozi mi!-rekla joj je sa nekom mukom dok ju je gospodja Weasley posmatrala razmisljajuci.
-Njoj sada novi Crucio jedino moze pomoci.-rekla je zatim
-Mama,jesi li normalna?Bas ces je ubiti!-cula je Freda Weasleya. No,Molly nije cekala ni momenta.
-CRUCIO!
I Lucinda je samo sklopila oci. Kada se probudila,bila je kasna vecer.

I da,posjetite Luffy

Post je objavljen 22.04.2008. u 17:04 sati.