Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/candystore

Marketing

Vjenčanja

Svadbe su puno kompliciranije nego što sam mislila.
Skupe su, to je svima očito, ali tu su i dalekosežne socijalne posljedice.
Ovog vikenda sam promatrajući jednu svadbu i sve oko nje konačno i doista postala svjesna problematičnosti cijelog pothvata. Zgrozila sam se.
Mislim da sam i ponešto naučila.


** Svi izbori su teški, počevši od cvijeća za buket, a najgore je birati ljude.

Problem: Morate izabrati kumove.

Rješenje: Ako želite minimum gnjavaže, nađite neki (van)bračni par koji može poslužiti svrsi. Tako nećete morati (dvaput) odlučivati o najboljim prijateljima te odlukom uvrijediti jednoga od njih.

Disclaimer : Ako kumove birate da biste zadvoljili formu,a ne zbog sentimentalne vrijednosti, pripazite. Mogli biste zapeti s njima do kraja života, viđati se na proslavama, nedjeljnim ručkovima i voditi pristojne razgovore o vremenu.



** U alternativi je spas. Recite odlučno budućem bračnom drugu : Zakinimo obje obitelji i napravimo stvari točno onako kako oni ne žele, čisto da skratimo postupak.

Problem: Svadbe se mogu oteti kontroli. Ako pozovete onog, morate i ovoga i sve tako. A tu su još i pijanci koji vole izvoditi striptiz na Thompsonove pjesme. Ima li spasa ?

Rješenje : Razlomite svadbu na manje dijelove. Vjenčajte se negdje away, te večerajte s kumovima. Idući tjedan s prijateljima. Tjedan nakon toga s roditeljima. Malko ćete i uštediti, a
ni glazba neće biti pre-grozna.



** Kao poklon za vjenčanje prijeti vam ili 3 do 5 tostera i pribora za jelo ili
umjetničke slike. Naravno, može se dogoditi da ne dobijete ni tostere ni pribore, a pokloni vas svejedno bace u očaj.

Problem : Godinama ste gorljivi protivnik mikrovalne, ni u noćnim morama ju sanjali niste u svojoj kuhinji. A onda su vam prijatelji poklonili baš to.

Rješenje : Pozovite prijatelje koji su vam tu nesreću poklonili na večer "recepata za mikrovalnu". Ili će si čestitati na genijalnom odabiru, ili će im se smučiti, pa više nikome neće to pokloniti. Sebi niste pomogli, ali ste spasili neki drugi mladi par.



** Nakon što provedete neko vrijeme u braku, vaši prijatelji i rodbina pokušati će vas spasiti od njega.

Problem: Prijateljice ili sestrične počet će vas često pozivati na girls night out, u kina, kazališta i druge fine stvari. Vi u sve te izlaske želite utrpati i muža, na što kokoši šize i smatraju kako ste totalna papučarka.

Rješenje :
a)Natrljajte svoj sretan brak drugima na nos inzistirajući da muž
izađe s vama.
b) Patite u samoći kako ne biste ispali totalna seljakuša koja ne more mrdnuti bez muža
Disclaimer : više odgovora je točno



Najkompliciranije na kraju- koga pozvati na svadbu ?
Naravno, osjećati ćete kako morate pozvati one na čijoj svadbi ste vi bili, čak iako niste sigurni zašto su baš vas zvali.
Samo hrabro recite "ne" svima koji vam nisu dragi.
I vadite se kako ste čvrsto odlučili da svadba bude sićušna.




Post je objavljen 21.04.2008. u 13:05 sati.