Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Vedute Osijeka...

Vidim da se već svi hruste da vide Osijek iz moje persepktive..

Kao prvo - koji qu smo se sprdli da sjednemo u auto i odemo tih 300-njak km do Osijeka? Guzda je imao nekog poslića, pa smo se potrpali u auto, uključujući dobre frendove - i pravac autoban i ono malo što fali do samog grada.

Prvo je pao posao, pa onda zadovoljstvo. Šetnja središtem grada! Da ne bi mislili da Osječani nemaju tulipane - eto dokaza (malo su mi u previše "seoskoj" kombinaciji boja, no eto..):



Jedan simpatičan detalj u blizini novozbegecanog hotela (ne znam da li postoji simbolika ili je samo razgirana mašta arhitekte):



Naime, uz rukohvat teće vodica, koja se na kraju prelijeva preko ruba:



Već je prije polaska Guzda zvao Slavonsku kuću kako bi nam rezervirao stol za večeru. Da ne bi bilo nekog neugodnog iznenađenja. Tako smo nakon obilaska centra skočili do Tvrđe da se dogovorimo oko predjela - pravog domaćeg fiša.

Onda malo šetnjice po Tvrđi:



Piva (kao pred-predjelo) u lokalnom pubu:



Nažalost, taman je završila škola, pa smo imali osjećaj da smo usred velikog odmora. Inače, pub me svojom atmosferom jako podsjećao na jedan lokal usred Amsterdama. I tamo sam se ovako dobro osjećala.

Malo nagradno pitanje? Tko je Cher, tko Rudarka, a tko Frendica???

nut (tko je vidio, vidio je - ja sam bila ona u jakni)

Povratak u restač gdje smo se "ubili" u fišu, ribama, tijestu sa sirom i špekom, divljači, kolačima, finom vinu,....

Povratak? Malo smo zalegli u autu. No da, Guzda je izbjegao plaćanje za prebrzu vožnju. No, to više nije predmet ovog razgovora... He he...

Post je objavljen 20.04.2008. u 13:51 sati.