Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/halfspeed

Marketing

Održan Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini

Unatoč "spajanju neba i zemlje", "tajfuna", "orkana", odnosno jutrošnje oluje s kišom koja je obeshrabrila mnoge bicikliste da se odvaže na dolazak u Popovaču na start, Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini je okupio između 150 i 200 biciklista, pedesetak iz Zagreba, pedesetak iz Kutine, te iz Popovače, Velike Ludine, SIska, Daruvara, Križevaca, Koprivnice...
Vrijeme je bilo gotovo odlično. Da nije bilo upornog i jakog vjetra koji nam je velikim dijelom puhao s boka, ali dobrim dijelom i u prsa, pa je otežavao vožnju, uvjeti bi bili odlični, savršeni. Temperatura taman za vožnju, sunčeko grije, a stanovnici mjesta i sela kroz koja smo prolazili - Popovača, Osekovo, Potok, Okoli, Vidrenjak i Velika Ludina - veselo su nam mahali.
U Popovači je bicikliste dočekao predsjednik udruge vinogradara i voćara Škrlet iz Popovače Marijan Matušin na starom biciklu i s demižonom vina, a špek im je rezao Vladimir Bistrički vlasnik seoskog imanja na kojem je prošle godine bio cilj biciklijade. Posebno su gostoljubivi bili stanovnici Potoka, koji su ponudili odlične domaće kiflice i sokove, a KUD Potočanka dočekao nas je i u Potoku i u Velikoj Ludini svojim folklornim programom.
Grah kdo Veselog Moslavca bio je pun pogodak, unatoč jednom prigovoru, bez ikakvih neprirodnih sastojaka ili ne daj bože konzervansa, napravljen po moslavačkoj recepturi. Zanimljivo je da smo mogli vidjeti i akrobatski rock and roll ples koji je razveselio prisutne.
S obzirom da mi je fotić u kvaru, nažalost ne mogu vam prikazati niti jednu fotku, ali ću vas uputiti na stranicu na kojoj će sigurno već večeras Jerko objaviti fotke koje će vam najbolje prikazati što se to danas u Moslavini događalo. I to unatoč tako izuzetnom nevremenu jutros.
MOSLAVCI.BLOG

Post je objavljen 19.04.2008. u 18:40 sati.