Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donniedarko123

Marketing

post br 18

SORIRAJTE kaj me tak dugo nije bilo!!!

Zadnji je post bio brije 2 MJESECA,pa je bolje da odmah krenem na posao i nadoknadim postove...Ovaj post će biti malo poduži.

U ovom postu pišem o pjevačici poznatoj pod imenom Dido!

Evo nešto o njoj:

Dido Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong ili samo Dido je britanska pjevačica.
Rođena je u Londonu, 25. prosinca 1971

Dido je kćer Claire, francuske pjesnikinje, i Williama O'Malley Armstronga, nakladnika i vlasnika knjižare. Roditelji su je strogo odgajali, pa nije smijela gledati TV i rijetko je imala priliku putovati s obitelji izvan države. Još kao jako mala pokazivala je talent i sklonost prema glazbi pa je sa šest godina upisala čuvenu "Guidance Music" školu u Londonu, a već s 10 godina je naučila svirati klavir i violinu. Dok je bila tinejdžerica, nastupala je širom Velike Britanije s orkestrom koji je izvodio klasičnu glazbu, ali je shvatila da sebe ne prepoznaje u tome. Dido je započela studirati pravo na "Birkbeck" sveučilištu u Londonu, no nikad to nije završila jer se odlučila posvetiti glazbi.

Njen stariji brat i glazbeni producent Rollo Armstrong je 1995. godine osnovao sa svojim prijateljima Maxy Jazzom i Sister Bliss band "Faithless". Dido je otpjevala sve prateće vokale na prvom albumu Faithlessa - "Reverence" i bila koautor i glavni vokal za pjesmu "Flowerstand Man", čime započinje njena profesionalna karijera.

U vrijeme dok je surađivala s grupom Faithless, Dido je snimila demo verzije nekoliko pjesama, koje su završile na nikad objavljenom albumu "Odds & Ends", ali je taj demo-album poslužio kao promotivni materijal izdavačkim kućama. Neke od pjesama su kasnije dorađene i objavljene

Godine 1997., nakon što je čuo njene demo snimke, Dido je otkrio legendarni menadžer Clive Davis, koji je, između ostalih, imao pod ugovorom Brucea Springsteena i Janis Joplin. Ona nakon toga potpisuje ugovor za svoj prvi solo album s američkom izdavačkom kućom "Arista Records".

U lipnju 1999. album "No Angel" je bio objavljen u SAD-u, što je Dido dalo mnogo vremena za promociju u toj državi. Veliku pomoć u razvoju karijere Dido je dobila suradnjom s Eminemom u njegovoj pjesmi "Stan", koja se našla na Eminemovom albumu "Marshal Matters LP". U pjesmi se pojavljuje sempl pjesme "Thank You". "Stan" je postao svjetski hit, a sve se više ljudi počelo interesirati za njenu glazbu. Također, uspjehu je pridonijela i pjesma "Here with Me", koja se koristila kao tema za znanstvenofantastičnu teen seriju "Roswell". Godine 1998. pjesma "Thank You" se pojavila na soundtracku filma Sliding Doors.

Godine 2001. album "No Angel" je, dvije godine nakon originalnog izdavanja 1. lipnja 1999. godine, objavljen u ostatku svijeta, gdje je postigao izuzetan uspjeh, a izdvojile su se pjesme "Here With Me", "Thank You", "Hunter", "All You Want" i "Don't Think of Me". Ovaj album je Dido donio mnogo nagrada, među kojima su najznačajnije MTV-jeva nagrada za Najboljeg novog izvođača, i BRIT nagrade za najbolji album i najboljeg ženskog izvođača.

"No Angel" je postao najprodavaniji album 2001. u Velikoj Britaniji, debitirajući, i vraćajući se na broj jedan službenih albumskih ljestvica u Velikoj Britaniji mnogo puta kroz godinu. S njega su skinuta dva "top deset" singla, "Here with Me" i "Thank You", te "top dvadeset" singl, "Hunter". Album je postao platinast u čak trideset i pet zemalja te je prodan u gotovo 15 milijuna kopija diljem svijeta.


Album "Life for Rent" je postao jedan od nabrže prodavanih albuma u britanskoj glazbenoj povijesti. Debitirao je na vrhu ljestvica u Velikoj Britaniji, Irskoj, Francuskoj, Danskoj, Švicarskoj, Južnoj Africi, Australiji, Grčkoj, Meksiku, Hong Kongu, Maleziji i Tajlandu, kao i unutar "top pet" na ljestvicama u SAD-u, Italiji, Novom Zelandu, Nizozemskoj, Njemačkoj i Austriji. Prvi singl s albuma, "White Flag", osvaja sve svjetske top liste i dobija "Ivory Award" za internacionalni hit godine. Spot za ovu pjesmu Dido je napravila s Davidom Boreanazom, zvijezdom serija "Buffy, ubojica vampira" i "Kosti".
Nakon toga, uslijedila su još tri singla, i to "Life for Rent", "Don't Leave Home" i "Sand in My Shoes".


Evo malo slika:


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Dido-White flag




Dido-Life for rent





Post je objavljen 19.04.2008. u 14:31 sati.