Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/katolikchatolic

Marketing

medijska bombastičnost već i u crkvi

"Kurtoazni posjet Pape američkom predsjedniku" Naslov valjda želi asocirati na pametnog novinara, koji baš ne "simpatira" g. Busha! Ali taj svoj sud širi i na druge ljude! Smijemo li mi uopće suditi, , jer ako se u tome izgubimo, padamo u zamku vlastitovoljne neovisnosti, a sami smo - ništa!
Poštovani, zašto podcjenjujete Svetog Oca u njegovoj misiji, zar i katolički mediji Sv.O.Papu doživljavaju kao nekog tko kurtoazno živi svoje Poslanje?
Sjećate li se posjeta pokojnog Sv. O. Pape Hrvatskoj i Duha Svetog koji je tako očigledno, prostoočno, Zaustavio svako zlo u našoj zemlji u to vrijeme, a bilo je ljudski sumnjati u nepredviđeno u to ratno doba! Ne treba podcjeniti niti sada, pa Duh Sveti Usredotočen Je na USA, upravo sada!
Normalno je da oni drugi mediji to žele podcjeniti, jer oprosti im Bože, ne znaju što čine, ali katolički...?!??!! Treba paziti i razmišljati, promišljati s Gospodinom, ne zadovoljiti se svojim sposobnostima, svojim kriterijima, sami nismo sposobni biti na pravom Putu! Upravo je Sv. Otac rekao u USA, da je bolje da imamo manje katoličkih radnika, ali da se u one koje imaš možeš pouzdati, a politika gomilanja da se popuni cifra, nije u Duhu Istine, kriterij je upravo i Izašao iz Autoriteta! Mislim da bi se i kod nas domaći autoriteti trebali zapitati što čine i pospješuju i da li uopće savjetuju svoje autoritete ili su pod zarazom zvanom "cilj opravdava sredstva" sami postali kriterij i autoritet, vjerujući onima koji su ih izgasali, pa valjda imaju "pravo" postati "zakon"!
Samo je jedan Zakon! Misionarstvo je jedna od najvašnijih zadaća širenja Istine i Nade, ono stvarno nema veze s kurtoazijom, no treba to uvidjeti kroz Vjeru, svatko od nas!

Post je objavljen 19.04.2008. u 10:03 sati.