Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

Lala Raščić & Vuneny: 'Individualne Utopije'

Lala Raščić udružuje se sa mostarskom grupom Vuneny na projektu 'Individualne Utopije', koji će premijerno biti izveden u Apt. Projesi,Istanbul, 22. travnja, u organizaciji programa 'Art on Stage'. Svoju verziju audio teatra uživo Vuneny i Raščić izvest će dan kasnije, a nakon performansa slijedi koncert grupe Vuneny.

Nakon uspješne samostalne izložbe 'Sve je povezano' u UGBiH u kolovozu 2007., Lala Raščić nastavlja razvijati svoj rad inspiriran audio dramom. Najnoviji scenarij koji je umjetnica napisala početkom ove godine prilagođen je izvedbi uživo te će Raščićeva po prvi put nastupiti pred publikom, umjesto pred kamerom, uz elektronsku i instrumentalnu zvučnu podršku Nedima Čišiča i Andrijana Zovke.

'Individualne utopije'
je inspiriran istinitim događajima koji su se odvijali u Mostaru tijekom jedne, na oko bezazlene, radionice u jesen 2007. Sama umjetnica je bila svjedok događajima koji su na nju ostavili toliko jak dojam svojim dramatskim potencijalom da je odlučila istinitu priču pretočiti u scenarij, a sada i u performans.

'Individualne utopije dio su većeg izložbenog projekta koji će biti prezentiran u Galeriji B.O.P. u Zagrebu početkom lipnja.

Image Hosted by ImageShack.us


Lala Raščić, rođena u Sarajevu 1977., Akademiju Likovnih Umjetnosti završila je u Zagrebu nakon čega boravi dvije godine pri Rijkskakdemi van Beeldenden Kunsten u Amsterdamu. Gostovala je na brojnim rezidencijama, među ostalim i Platform Garanti, Istanbul, 2005. Izlagala na je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu među kojima su recentnije 'Sve je povezano', UGBiH, Sarajevo (2007.); 'Sve je povezano', B.O.P. Galerija, Zagreb (2007.); 'No borders, Just N.E.W.S.', La Centrale Electrique, Brusseles (2008.) i 'Land of Human Rights', Center for Contemporary Art, Graz (2008.). Lala Raščić prva je dobitnica nagrade 'Zvono' za najbolju BH umjetnicu mlađe generacije.

Vuneny su osnovali glazbenici Nedim Čisić i Andrijan Zovko 2003. Tijekom 5 godina svog postojanja Vuneny su odsvirali više od 300 koncerata u 17 zemalja, izdali 2 albuma, napravili su 3 filmska soundtracka, ostvarili brojne suradnje na multimedijalnim i remix projektima i postali jedan od najproduktivnijih muzičkih kolektiva na Balkanu. Album 'V2' proglašen je najboljim BH albumom 2006.

Suradnja između benda i umjetnice započela je 2006. Godine kada je Raščić bila zadužena za grafički dizajn tada novo objavljenog Vuneny albuma 'V2'.

više...

izvor: culturenet

Post je objavljen 22.04.2008. u 01:52 sati.