Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

"Dečki iz stare Vlaške" malo su se "zekali"

Sve počelo prije šest dana kada je u Jutarnjem listu bilo objavljeno da je Milan Bandić zaradio 150.000 kuna u kovanicama kladeći se s Darkom Turopoljcem na utakmicu Liverpool – Arsenal. Tada su svi bili dobro raspoloženi i spremno pozirali fotoreporterima pred sanducima punim kovanica. Bandić je čak i najavio novu okladu za još veći iznos te ako dobije okladu, novac ide dinamovoj generaciji iz 82.

No onda je počelo… sile nečiste, ti zli novinari počeli su kopati i ispitivati otkud Bandiću uopće novac za klađenje kad prema imovinskoj kartici ispada da bi trebao prodati stan da bi mogao sakupiti toliko novaca. Zatim su se počela i postavljati pitanja radi li se tu o ilegalnoj kladionici, da li bi se javna osoba kao što je gradonačelnik uopće smjela kladiti te kako takva osoba može biti dobar gospodar ako je sklona takvom riziku.

Kako se priča valjala, „dečki iz stare Vlaške“ shvatili su da je vrag odnio šalu i nekoliko dana kasnije počeli demantirati da je ikakva oklada pala. Da su ti sanduci u biti bili napunjeni stiroporom i na vrhu samo malo posutih kovanica tek toliko da prekriju stiropor. Da je sve to samo najobičnija šala, ili kako je to Bandić nazvao „srednje travanjska šala“… „zeka“. Svi su se samo šalili, ali baš se i nisu svi grohotom nasmijali.

Pitanje je samo kome je to još bilo smiješno osim dečkima iz Bistroa 10 u staroj Vlaškoj? Možda onoj armiji nezaposlenih koja prekapa po kontejnerima tražeći koju PET bocu za recikliranje? Ili možda svim poštenim zaposlenim ljudima koji za svoje crkvacie od 2..3… tisuće kuna rintaju od jutra do mraka i nemaju ni 10 kuna koje mogu baciti na bilo kakvo klađenje? Na kraju krajeva, zašto se jedan od tih šaljivđija uopće raspitivao kod povjerenstva za sukob interesa da li se Bandić našao u kakvom sukobu ako je sve to bila samo „zeka“?

Još jednom Milan Bandić pokazao je svoje pravo socijal-demokratsko srce radeći budale od svih nas bilo da se radilo o stvarnoj okladi ili samo „zeki“, jer i u jednom i u drugom slučaju radi se o krajnje neprimjerenom postupku gradonačelnika. Sad je samo pitanje da li se tu radilo o protuzakonitom klađenju s novcem kojeg ne može pravdati ili izrugivanju s građanima ovog grada u stilu Marije Antoanete koja je seljacima poručila da jedu kolače ako nemaju za kruh.

Kako god okrenemo, još jednom palac dolje za Bandića i „dečke iz stare Vlaške“.

Post je objavljen 18.04.2008. u 10:23 sati.