Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nelinagustirna

Marketing

BILA JEDNOM JEDNA KOMIČARKA

Nedavno objavljeni post drage mi blogerice podsjetio me na jednu našu staru komičarku.
I ne da mi vrag mira, odem vidit hoće li bit šta njeno na youtube i naravno - ima !



Nažalost, draga Nela Eržišnik, od prošle godine, više nije među živima, ali njen živopisni humor, njeni likovi, njena Marica Hrdalo, baba Ikača, njene šarene vešte, metle, marame, njen vrckavi glas - ostaju besmrtni.
Novogodišnji programi u režiji Antona Martija, pored svih njegovih inovativnih efekata, bez nje bili su čisti promašaj!
Kako bi samo nestrpljivo očekivali njen nastup u onim davnim crno-bijelim televizijskim dočecima Nove godine. Ako bi se morali maknuti od televizije u vrijeme prikazivanja, uvijek je netko ostajao dežurat u sobi i kad bi se ona pojavila, počeo bi vikati: "Evo je, evo je!! Počinje! Brzo, brzo!"
I svi bi se sjurili (ko iz kužine, ko iz zahoda), u spavaću sobu mojih roditelja (televizija ni pod koju cijenu nije smila bit u kuhinji - nikako! A tinel tj.dnevni boravak, nismo imali.), zasili na svoja mista i niko nije smija ni zucnit! Nela Eržišnik je govorila, izvodila, a mi smo krepavali od smija. Nela Eržišnik je bila zakon!
Moja none je naprosto obožavala, ma svi smo je o-b-o-ž-a-v-a-l-i !!

Znam da se mlađe generacije neće sjećati ove naše drage stare komičarke, a i njen humor sada više nema onu istu snagu koju je imao u ona vremena, kad je svako veče s Nelom Eržišnik bilo "Veselo veče"!
Sjećate li se , naravno mislim na VAS - NAS - "stariju" generaciju, radijske emisije nedjeljom? I tada bi se natiskali oko radija, a u 20.00 sati počinjalo je Veselo veče.
Ma, dosta više priče, evo pogledajte i poslušajte je sami!





Zbogom, draga imenjakinjo!
I pozdravi one moje tamo gore. Ajme, bit će smija!


Post je objavljen 18.04.2008. u 00:12 sati.