Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kvalitetazivota

Marketing

NOPALIN

(OPUNTIA)

Kaktus za bolju probavu i ljepši izged

Nopal je smokvasti kaktus iz porodice Opuntia koji se od davnina koristi u prehrani naroda Južne Amerike. Nopal se, zbog svojeg sastava i djelovanja, nalazi visoko na listi ljekovitog bilja Svjetske zdravstvene organizacije, kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za poboljšanje probave i poticanje peristaltike crijeva. Sadrži bogatstvo hranjiva: topiva i netopiva vlakna, mineralne tvari, vitamine B i C, beta karoten te sve esencijalne aminokiseline.
Njegova vlakna omekšavaju stolicu, vežu žučne kiseline i otrove u crijevima, dajući mu i značajnu ulogu u prevenciji malignih oboljenja crijeva. Kao probiotik, aktivno doprinosi održanju zaštitne crijevne flore. Budući da nopal djeluje kao sredstvo za regulaciju izmjene tvari u organizmu, omiljen je kao dopuna svih detoksifikacijskih kura i dijeta. Doprinosi održavanju optimalne tjelesne težine na zdrav i prirodan način. Zahvaljujući svojim vlaknima, bubri u dodiru s vodom te doprinosi većem osjećaju sitosti, smanjuje apetit i pomaže u odvikavanju od grickanju koje se prakticira između obroka. Kroz kontrolu stvaranja želučane kiseline, posebno je koristan kao zaštita želuca i dvanaesterca od prekomjerne kiseline.
Nopal je vrlo koristan u nastojanjima smanjivanja sadržaja kolesterola i ukupnih masnoća iz hrane, čime doprinosi smanjenju lipida u krvi i prevenciji ateroskleroze. Preko kontrole rada gušterače, nopal doprinosi stabilizaciji i regulaciji šećera u krvi. Poznato je i svojstvo nopala da aktivno održava ravnotežu tjelesnih tekućina, sprečavajući da se ona zajedno s otpadnim tvarima metabolizma zadržava u medustaničnom prostoru. Uzimanje ovog preparata povoljno djeluje na rad bubrega, smanjuje se mogućnost nastanka celulita i prekomjernog nakupljanja tekućine.
Nopal ima i antioksidativna svojstva, što ga pored onih detoksifikacijskih, čini važnim sredstvom u prevenciji malignih oboljenja probavnog sustava. Redovna konzumacija nopala donijet će i druge dobrobiti za organizam, od boljeg zdravlja nervnog i dišnog sustava, bolje cirkulacije, do jačeg imuniteta. Zahvaljujući bogatom sadržaju hranjivih tvari, narpčito aminokiselina iz kojih tijelo stvara životno važne bjelančevine (enzime, hormone, gradivne tvari...) nopal je idealna lako probavljiva hrana za sve – djecu, odrasle, bolesnike, starije osobe, vegetarijance.

Nopalin čuva zdravlje i pomaže uspostavljanju ravnoteže metaboličkih procesa, pojačava iscjeliteljske sposobnosti organizma te mu osigurava veću snagu i bolji imunitet.

Sastav: jedna tableta sadrži Dehidrirani nopal 300 mg
Upotreba: 3 x 2 tablete dnevno prije jela ili prema savjetu liječnika.
Pakiranje: 200 tableta


Post je objavljen 16.04.2008. u 14:14 sati.