Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/onlyblog

Marketing

Kalinić u Schalke umjesto Kuranyija

Kako se približava kraj sezone zanimanje za Hajdukova napadača i gotovo sigurnog putnika na prvenstvo Europe Nikolu Kalinića sve je veće. U dvoboju protiv Zadra na djelu je Kalinića pratio izaslanik AZ Alkmaara Johnny Bosman, a prije nekoliko dana u njemačkim tiskovinama objavljeno je da je za Kalinića zaiteresiran Schalke 04, što je klub iz Gelsenkirchena i potvrdio. Premda je pisalo da je Schalke spreman za Kalinića izdvojiti oko tri milijuna eura, to baš i nije točno. Naime, neki kontakti između Schalkea i posrednika u Kalinićevu transferu su već uspostavljeni i cijena tog prelaska kreće se oko 10 milijuna eura.

- Lako je moguće da Schalke na ljeto proda Kuranyija, i to u Englesku, pa bi Kalinić mogao doći umjesto njega - kaže naš izvor.

A Kalinić se ne opterećuje naslovima i ponudama. Impresivno je kako taj 20-godišnjak sve prihvaća sa smiješkom i bez opterećenja.
- Čuo sam da sam zanimljiv Schalkeu, ali više od tog teksta u njemačkim novinama ne znam. U svakom slučaju, godi to što me spominju, ali se time ne opterećujem. Sada mi je najvažnije da Hajduk sezonu završi na drugome mjestu i da pokušamo osvojiti kup. A sve ostalo će doći - kaže Kalinić.

U Schalkeu ga čeka Ivan Rakitić, s kojim se Kalinić sprijateljio na reprezentativnim pripremama. Njih dvojica bili su cimeri u Termama Čatež. Tih nekoliko dana provedenih zajedno pretvoreno je u pravo prijateljstvo.
- Jedva čekam da zaigram s Rakitićem, bez obzira na to radi li se o reprezentaciji ili o Schalkeu. Naravno, ostane li on u Schalkeu - kaže Kalinić.

Ipak, pričekat će Kalinić kraj sezone za konkretnije priče o Schalkeu ili nekom drugom klubu. U međuvremenu, dok mašta o igranju u Bundesligi, Kalinić se mora vratiti u stvarnost. A ona kazuje da sutra Hajduk u derbiju za drugo mjesto dočekuje Slaven Belupo.
- Imamo iznimnu prigodu da na svom travnjaku pobjedom odmaknemo Slavenu i učvrstimo se na drugome mjestu. Tri boda su nam vrlo važna, vjerujem da nećemo razočarati. Slaven je opasan, ali imamo mi adute - rekao je Kalinić.



Post je objavljen 15.04.2008. u 11:52 sati.