Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Kuhani svitak s blitvom

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
250 g brašna
2 jaja
sol
oko 80 ml vode

Nadjev
500 g blitve (može i špinat)
2 crvena luka srednje veličine
1 češanj češnjaka
250 g svježeg kravljeg sira
2 jaja
75 g parmezana
75 g emmentalera
sol, papar
muškatni oraščić


Od navedenih sastojaka zamijesite čvrsto tijesto i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi.

Blitvu operite, osušite i trokutasto odrežite središnji, bijeli, zadebljani dio i stabljiku.
Image and video hosting by TinyPic

(*Budući da se središnji bijeli dio blitve ne upotrebljava, možete ga upotrijebiti u receptima:
Pita od stabljiki blitve
Pohane stabljike blitve
Zapečene stabljike blitve )

Zeleni dio blitve narežite na rezance.

Obje vrste luka nasjeckajte i popržite pa dodajte blitvu (ili špinat), 60 ml vode te sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri 10 min. Ostavite da se ohladi.

Svježi sir izmiješajte s jajima i začinite.

Parmezan i emmentaler naribajte.

Tijesto razvaljajte u kvadrat i premažite ga smjesom od sira, a po njemu rasporedite blitvu i posipajte ribanim sirom.

Narolajte u roladu i zamotajte u pamučnu krpu, krajeve zavežite špagom kao bombon.
Roladu stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte 50 min na najslabijoj vatri.

Kuhanu roladu izvadite iz krpe i ostavite da se malo ohladi pa poslužite.


*Recept je iz časopisa «Burda Moden».




Post je objavljen 15.04.2008. u 08:44 sati.