Tijesto
250 g brašna
2 jaja
sol
oko 80 ml vode
Nadjev
500 g blitve (može i špinat)
2 crvena luka srednje veličine
1 češanj češnjaka
250 g svježeg kravljeg sira
2 jaja
75 g parmezana
75 g emmentalera
sol, papar
muškatni oraščić
Od navedenih sastojaka zamijesite čvrsto tijesto i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi.
Blitvu operite, osušite i trokutasto odrežite središnji, bijeli, zadebljani dio i stabljiku.
(*Budući da se središnji bijeli dio blitve ne upotrebljava, možete ga upotrijebiti u receptima:
Pita od stabljiki blitve
Pohane stabljike blitve
Zapečene stabljike blitve )
Zeleni dio blitve narežite na rezance.
Obje vrste luka nasjeckajte i popržite pa dodajte blitvu (ili špinat), 60 ml vode te sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri 10 min. Ostavite da se ohladi.
Svježi sir izmiješajte s jajima i začinite.
Parmezan i emmentaler naribajte.
Tijesto razvaljajte u kvadrat i premažite ga smjesom od sira, a po njemu rasporedite blitvu i posipajte ribanim sirom.
Narolajte u roladu i zamotajte u pamučnu krpu, krajeve zavežite špagom kao bombon.
Roladu stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte 50 min na najslabijoj vatri.
Kuhanu roladu izvadite iz krpe i ostavite da se malo ohladi pa poslužite.
*Recept je iz časopisa «Burda Moden».
Post je objavljen 15.04.2008. u 08:44 sati.