Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/onlyblog

Marketing

Henry: U Barceloni sam izgubio osjećaj za gol!

Thierry Henry strahuje da ga je napustio instinkt rasnog strijelca, te priznaje da nikad u karijeri nije trčao više nego ove sezone u Barceloni…

- Budući da u Barceloni igram na lijevom krilu, a ne, kao ranije u Arsenalu, u vrhu napada, bojim se da sam izgubio golgeterski instinkt. Iskreno govoreći, to bi mogao biti problem što se tiče mojih nastupa za reprezentaciju. Kada smo igrali prijateljsku utakmicu protiv Španjolske, bio sam izgubljen u špici napada, nisam znao kamo da trčim! Moje refleksne reakcije ispred protivničkog gola više nisu ono što su bile – priznao je Henry u intervjuu za L’Equipe.

Henry je prošle godine postao najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije. Za ''tricolore'' je dosad zabio 44 pogotka u 98 utakmica. Barcelonin napadač i dalje je prvi napadački izbor francuskog izbornika Raymonda Domenecha, iako su tu i sve bolji Lyonov Karim Benzema, odnosno Chelseajev Nicolas Anelka.

- Nadam se da ću u reprezentaciji odigrati još nekoliko utakmica u vrhu napada prije Europskog prvenstva. Jer, ovo što igram u Barceloni ne može se usporediti s razdobljem iz Arsenala. U Barci, ja sam čovjek koji igra na lijevoj strani. I uvijek samo na lijevoj strani. Ne mogu tako puno zabiti kako kad sam bio igrač šesnaesterca, jer ovdje moram početi trčati kada sam od gola udaljen 60 metara. U cijeloj karijeri, nikada nisam tako puno trčao kao ove sezone!



Post je objavljen 13.04.2008. u 09:33 sati.