Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

KUD "Izvor" slavi pet godina rada

GENERALSKI STOL - Svečanom skupštinom KUD "Izvor" večeras će proslaviti pet godina postojanja i rada na očuvanju baštine ovoga kraja.


FOLKLORNI BLOG


Brojnim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu pronosili su ime Karlovačke županije i svoga Generalskog Stola, pa je kao kruna njihovom petogodišnjem radu jučer stiglo i županijsko javno priznanje za 2007. godinu. Samo lani KUD "Izvor" je imao 39 aktivnosti, kazao je predsjednik društva Damir Škrtić.

- To su bili koncerti sa prikazom običaja krstitiki i čijanja perja. Sa predstavom "Krstitke" smo se kandidirali na Festival amaterskih kazališta u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, sa kojom smo ušli od 130 kandidiranih među devet najuspješnijih. Godinu prije sa "Svadbom" smo bili prvi na istom Festivalu. Od uspjeha tu je i izdavanje trostrukog CD-a s 54 snimke izvornih pjesama našega kraja. Upravo nam je njegovanje starih običaja i snimanje starih pjesama - nabrojao je Škrtić samo neke od aktivnosti.

U narednom periodu kroz pjesmu i ples nastavit će s očuvanjem kulturne baštine svoga kraja, a da ona neće biti zaboravljena potvrđuje i činjenica da je u Izvoru sve više mladih i djece.

- Od nas 35 koliko je do sada bilo članova, dobili smo i novih 14, mladih članova, plesača koje vodi Danijela Šlat i koji se iduće nedjelje predstavljaju na Županijskoj smotri dječjeg folklora. Strašno smo ponosni na svoje nasljednike.

Svečana sklupština KUD-a Izvor je večeras u Zadružnom domu u Generalskom Stolu u 19 i 30.

RADIO MREŽNICA

Post je objavljen 12.04.2008. u 22:02 sati.