Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Mesić i Sanader potvrdili predanost vrijednostima NATO-a

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Vlade dr.sc. Ivo Sanader jučer su u Zagrebu potvrdili još jednom predanost Hrvatske i hrvatskih građana vrijednostima koje dijele zemlje članice NATO saveza te spremnost na sudjelovanje u izgradnji mira u svijetu.

"Pozivnica u NATO značajno je ojačala našu integracijsku motivaciju", rekao je predsjednik Mesić na primanju koje je u petak navečer priredio mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Peter Imre Gyorkos u povodu upućivanja pozivnice Hrvatskoj za članstvo u NATO savezu prošlog tjedna na summitu u Bukureštu.

"Republika Hrvatska bit će, kao i do sada, pouzdani partner u regiji na svim projektima koji mogu pridonijeti miru i stabilnosti. Mogu isto tako reći kako ćemo, sukladno našim mogućnostima, sudjelovati i u svim drugim zajedničkim aktivnostima članica NATO saveza. Prošli smo kroz nametnuti rat i znamo cijeniti mir. Stoga naši partneri mogu računati na naš veliki doprinos u izgradnji međunarodnog mira", rekao je Mesić.

"Želim vas uvjeriti da su Hrvatska i njezini građani privrženi idealima koje dijele vaše zemlje a to su sloboda, demokracija, ljudska prava, vladavina prava i slobodno tržišno gospodarstvo", poručio je okupljenima predsjednik Vlade Sanader potvrdivši da je Hrvatska spremna provesti sve potrebne reforme na putu do NATO-a i Europske unije.

Mađarski veleposlanik poručio je da Hrvatska danas, "deset godina nakon odlaska UNTAES-a više ne uvozi nego izvozi sigurnost" i sada predstavlja "otok sigurnosti dajući time jedan od najpozitivnijih primjera nedavne povijesti Europe".

Post je objavljen 12.04.2008. u 12:00 sati.