1 kg crvenog luka
25 g maslaca
1 čajna žlica Vegete ili 1/2 kocke za juhu
1 češanj češnjaka
1 čajna žlica kumina
250 ml vode
2 žlice gustina
1 žumanjak
200 ml kiselog vrhnja
1 kocka šećera
2 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
Luk ogulite i narežite na četvrtine, veće glavice možete narezati na osmine.
Pržite ga 2 min. na maslacu pa zatim dodajte kocku za juhu ili Vegetu, vodu, kocku šećera, sitno nasjeckani češnjak i kumin pa kuhajte 20 min. pokriveno na laganoj vatri.
Pomiješajte vrhnje sa žumanjkom i gustinom. Umiješajte pripremljenu smjesu u luk i pustite da zakuha pa maknite sa štednjaka.
Dodajte nasjeckano peršinovo lišće, sol i papar. Poslužite odmah kao prilog.
*Recept je iz časopisa «Burda Moden».
Post je objavljen 12.04.2008. u 11:11 sati.